stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tristo ponijev naskočilo Vršič

Deli na:
Tristo ponijev naskočilo Vršič

Foto: Bobo

Cesto med Kranjsko Goro in Vršičem so včeraj popoldne zasedli navdušenci nad legendarnim kolesom pony, ki so se v okviru prireditve Red Bull Goni Pony pomerili v vzponu na Vršič. Zbralo se je 284 pony navdušencev, med katerimi je najboljši za 13,5 kilometrski vzpon potreboval le nekaj manj kot 48 minut.

Na prvi dirki s kolesi pony je iz Kranjske Gore štartalo 284 kolesarjev, med njimi okoli trideset deklet. Vsi seveda niso prišli do table z napisom "Vršič, 1611 m. n. m.", so se pa trudili, dokler so kolesa in telesa zmogla, so sporočili organizatorji.

Najhitrejši je bil Jeseničan Lenart Noč s časom 47 minut in 47 sekund, med ženskami pa Jasmina Jelovšek, ki je pot premagala v uri, štirih minutah in 19 sekundah.

V izboru za najboljši retro slog, kjer je žirija iskala najlepšega ponija v kombinaciji z izvirno opravo njegovega uporabnika, sta nagradi prejela Tanja Kranj in Nejc Perko.

Na dirki je bil sicer najbolj zaželen originalni Rogov pony, izdelan med leti 1965 in 1985 v tovarni na ljubljanski Trubarjevi, ustrezali pa so tudi njegovi zgledi in kloni drugih znamk. Pred štartom je kolesa pregledala strokovna komisija, ki je tehnično ustreznost ponija potrdila z nalepko.