Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To so zvezdniki, ki bodo podeljevali oskarje

Deli na:
To so zvezdniki, ki bodo podeljevali oskarje

Oskarji - Foto: Arhiv

Tri tedne pred letošnjo razglasitvijo oskarjev je Ameriška filmska akademija razkrila 13 zvezdnikov iz sveta filma in televizije, ki bodo podeljevali kipce. Med njimi sta Daniel Craig, znan po vlogi Jamesa Bonda, in Brie Larson, ki je leta 2016 dobila oskarja za najboljšo igralko v trilerju Soba. Slovesnost bo 24. februarja v Los Angelesu.

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti, ki podeljuje prestižna filmska priznanja, letos več pozornosti namenja podeljevalcem nagrad, ker se je odločila, da bo tokratna slovesnost minila brez voditelja. Težave z gostiteljem prireditve so se začele decembra, ko se je igralec Kevin Hart odločil, da podelitve ne bo vodil zaradi protestov, ki so jih izzvali njegovi starejši homofobni zapisi na Twitterju.

Ameriški komik se za svoje tvite sprva kljub nagovarjanju akademije ni hotel opravičiti, kasneje pa je to vendarle storil, vendar je bila škoda že storjena, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Akademija je posledično sklenila, da prvič v 30 letih ne bo imela gostitelja.

Podeljevalce oskarjev je razkrila v ponedeljek, med njimi pa so poleg omenjenih še Awkwafina, Chris Evans, Tina Fey, Whoopi Goldberg, Jennifer Lopez, Amy Poehler, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Charlize Theron, Tessa Thompson in Constance Wu. To je sicer le nekaj imen, ki bodo sodelovala na podelitvi. Več jih nameravajo razkriti v prihodnjih dneh.

"To je pomemben trenutek v zgodovini oskarjev," je v sporočilu za javnost zapisala izvršna direktorica akademije Dawn Hudson. "Letošnja prireditev ohranja tradicijo, obenem pa se razvija, da bi odražala naše globalno občinstvo," je še dodala.