favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To je rajski otok, ki ga smejo obiskati le turisti, ki so že preboleli covid-19

Deli na:
To je rajski otok, ki ga smejo obiskati le turisti, ki so že preboleli covid-19

Otok Fernando de Noronha - Foto: Wikimedia/Dante Laurini Jr

Čeprav je Brazilija ena najhuje prizadetih držav v pandemiji covida-19, pa je otoku Fernando de Noronha doslej uspelo, da niso potrdili še niti ene okužbe. Obisk otoka tako sedaj preventivno dovolijo le obiskovalcem, ki so covid-19 že preboleli.

Rajski tok je sanjska destinacija številnih turistov, ki pa je bil zaradi pandemije covida-19 zaprt skoraj pol leta. Od septembra lahko zdaj otok obiščejo le tisti, ki pred vkrcanjem na letalo predložijo dokazilo, da so razvili protitelesa na novi koronavirus oz. preboleli bolezen, poroča portal nemškega dnevnika Tagesschau.

Otok sredi Atlantskega oceana je bil mesece izoliran. Prebivalci so bili ta čas solidarni med seboj, saj niso imeli možnosti služenja na računa turizma. Med drugim so ribiči vsak dan razdelili ulov med okoli 1000 otočanov, v zameno pa so jim oblasti dale na voljo brezplačno gorivo.

Ker so pandemijo preživeli brez okužb, želijo ta trend nadaljevati tudi v času odpiranja. "Sprejeli smo stroge ukrepe, da se obranimo korone," je dejal vodja otoka Guilherme Rocha.

Poleg predložitve dokazila, da so obiskovalci preboleli covid-19 oz. so razvili protitelesa na novi koronavirus, na otoku redno izvajajo tudi naključna testiranja prebivalcev.

Fernando de Noronha ni večje od običajnega mesta in velja za eno najbolje varovanih naravnih območij Brazilije. Ker želijo obraniti biser narave pred množičnim turizmom, ga lahko letno obišče do 100.000 ljudi.