ivo1 Svet24.si

»Če bi Jernej Šugman dvakrat, trikrat rekel ne,...

Eli Hart, Tory Hart Svet24.si

Ustavili so jo in v prtljažniku našli truplo ...

počivalšek Necenzurirano

Stotisoče evrov za nedelujoče aplikacije akterju...

lojze peterle pl1 Reporter.si

Lojze Peterle: Janša je odprl vse mogoče fronte,...

doncic Ekipa24.si

Morali so držati Dončića! Zgodilo se je po ...

celje 2 Odkrito.si

Jurij Zrnec: »NAJ POIŠČEJO CEPIVO PROTI KRETENOM«

tavares Ekipa24.si

Opa! 'Mi smo Maribor!' tudi z vrha 'nove' ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To je futuristična hiša, varna pred orkani, potresi, radioaktivnim sevanjem in napadi zombijev (VIDEO)

Deli na:
To je futuristična hiša, varna pred orkani, potresi, radioaktivnim sevanjem in napadi zombijev (VIDEO)

Hiša Cyberhouse je kot nalašč za lastnike Teslinega Cybertrucka. - Foto: Modern House

Nov dizajn Teslinega futurističnega vozila Cybertruck, ki bolj kot na cesto sodi v apokaliptični znanstveno fantastični film, je po nedavnem poročanju CNN navdihnil tudi Alexa Wizhevskyja, glavnega arhitekta podjetja Modern House iz St. Petersburga, da je zasnoval bunker, poimenovan CyberHouse.

Kadar se govori o tehnološkem vizionarju Elonu Musku in njegovi Tesli, se začnejo prestavljati meje mogočega. Delnici Tesla s preseženo magično mejo 500 dolarjev, se obeta nadaljnja rast, po nedavni predstavitvi novega Teslinega vozila pa se za Tesline navdušence že snuje novo presenečenje, za katerega je poskrbel arhitekt Wizhevsky.

Večnadstropna zgradba je zasnovana tako, da lahko kljubuje naravnim katastrofam, orkanom, potresom, radioaktivnemu sevanju, odporna bi bila tudi pred napadi zombijev. Da so takšni bunkerji lahko obetavna tržna niša, dokazuje podatek, da je med milijarderji odstotek takšnih, ki se že pripravljajo na apokalipso.


V sporočilu za javnost podjetja Modern House je zapisano, da gre za 91 kvadratnih metrov velik objekt, v katerem bi se lahko v primeru nesreče nastanilo do sedem ljudi. Arhitekt Wizhevsky je povedal, da ga je pri snovanju projekta navdihnil Teslin dizajn in načelo izdelave sodobnih jedrskih podmornic, ki so sestavljene iz več zaščitnih lupin. Večplastni ograjen prostor, izdelan iz armiranega betona, po prepričanju arhitekta zagotavlja največjo varnost pred različnimi nesrečami.

V tako izdelanem objektu je dovolj prostora za vozila kot je Teslin Cybertruck, zaradi sistemov za čiščenje, tudi vode in zraka, je v njem mogoče preživeti ob prekinitvi zalog. Hišo bi poganjale sončne in vetrne turbine, kar pomeni, da bi lahko prebivalci v njej živeli do enega leta, ne da bi jo vmes zapustili.

Za preudarnega lastnika vozila Tesle je lahko odločitev za CyberHouse po mnenju arhitekta tudi razkošna izbira, saj je zasnovana tako, da vključuje zunanje terase za sončenje in majhen bazen. Arhitekt je pojasnil, da se pri zasnovi ni osredotočil le na največjo varnost, ampak še za udobno samostojno življenje v takšni hiši. Prepričan je, da bo potencialnim lastnikom preprosto všeč zasnova in avtonomija projekta in da bo njegova vizija kmalu postala resničnost. Za njegovo futuristično novost se že zanimajo potencialni kupci iz Rusije, Španije in ZDA. Morda bo med njimi celo sam Elon Musk?