profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To je edini kralj v Rio de Janeiru (VIDEO)

Deli na:
To je edini kralj v Rio de Janeiru (VIDEO)

Kralj karnevala Momo. - Foto: YouTube

V brazilskem Riu de Janeiru se je v petek zvečer po lokalnem času začel sloviti karneval, ki velja za enega največjih na svetu. Kljub nevihti se je na ulicah ob zvokih sambe zbralo na tisoče ljudi v veličastnih opravah. S simboličnim prevzemom mestnega ključa je parado uradno odprl festivalski vodja Kralj Momo.

Mestne oblasti pričakujejo letos na karnevalu okoli sedem milijonov obiskovalcev, tako domačih kot iz tujine.

Osrednji del karnevala predstavlja bučna parada plesalcev v kričečih kostumih mimo tribun prireditvenega prostora Sambadrome, kjer naj bi se v štirih večerih zapovrstjo predstavilo okoli 30 plesnih šol, poroča nemška tiskovna agencija dpa.


Vse do zadnjega je sicer vladala negotovost. Gasilci so po odredbi sodišča še dopoldne preučevali požarno varnost Sambadroma, a so pristojne oblasti na koncu le prižgale zeleno luč za začetek prireditve.

Medtem so mesto zajele močne nevihte z deževjem, ki je ponekod tudi poplavilo ulice. Zato se je parada začela nekoliko pozneje, kot je bilo sprva načrtovano. Tribune za obiskovalce ob nastopu prve plesne skupine ob 23. uri po lokalnem času še niso bile docela polne.

Župan Marcelo Crivella opazuje dogajanje le od daleč, saj ni navdušen nad tolikšnim razkazovanjem gole kože. V videu, ki ga je objavil na družbenem omrežju, je sporočil: "Naj nas Bog varuje in naredi karneval dober." Namesto njega je simboličen ključ mesta predal vodji karnevala minister za turizem Marcelo Alves, poročanju francoska tiskovna agencija AFP.

Na ulicah Ria je rajanje v ritmu sambe že več dni, veselo vzdušje pa je tudi v drugih brazilskih mestih, kot sta Sao Paulo in Salvador.