vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

jan kovačič Svet24.si

Predsednica izbrala novega generalnega sekretarja

litijska-stavba Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

sanjski rodos Njena.si

Nepričakovana lokacija snemanja šova Sanjski ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Magazin

To je angleški zvezdnik povedal pred tekmo proti Sloveniji

Deli na:
To je angleški zvezdnik povedal pred tekmo proti Sloveniji

Angleški reprezentant Declan Rice - Foto: Profimedia

Slovensko nogometno reprezentanco le še nekaj ur loči do začetka zgodovinske tekme. Na evropskem prvenstvu v Nemčiji bo ob 21. uri v Kölnu na obračunu z Anglijo lovila preboj v svoje prve izločilne boje na velikih tekmovanjih. To bi izbrancem Matjaža Keka proti favoriziranim Otočanom prinesla že točka.

Slovenija, ki je doslej igrala na EP 2000 ter svetovnih prvenstvih 2002 in 2010, bi bila s točko namreč boljša vsaj od Hrvaške in Madžarske, kar bi jo kot eno izmed štirih najboljših tretjeuvrščenih popeljalo v osmino finala. Najbolj želena pot med 16 je sicer zmaga proti Angliji, a gre spomniti, da je Slovenci na šestih medsebojnih tekmah še niso ugnali.

So pa Angleži s štirimi točkami z dveh tekem - Slovenija ima dve, tako kot Danska, Srbija pa ima eno - že v osmini finala, a poudarjajo, da zato proti Sloveniji motivacija ne bo nič manjša.

"Morali bomo biti na pravi ravni proti Sloveniji, če želimo zmagati. To pa si želimo, ker je končni cilj končati na vrhu. Upamo, da bomo to udejanjili in da bo vse skupaj videti bolj pozitivno," je pred tekmo povedal vezist Declan Rice, ki je tako spomnil na ne preveč obetavne predstave proti Srbom in Dancem.

Selektor Slovenije Kek pa je dejal, da je Slovenija v očeh mnogih avtsajder. "Mi smo veseli, da pred tekmo z Angleži še vedno sami odločamo o svoji usodi ob vsem spoštovanju do tekmeca, ki nas čaka v Kölnu. Takšna kakovost, kot nas čaka, je lahko samo izziv generacije," je dejal Kek, čigar besede je pokomentiral tudi Rice.


"Veliko takšnih izjav selektorjev sem že doživel v angleškem dresu. Veš, kakšna bodo takšna moštva. Hočejo šokirati svet in narediti svoje narode in družine ponosne. Nikoli ne smeš podcenjevati nikogar. Vemo, da je Slovenija vrhunska ekipa," je še povedal Rice pred obračunom.

Tudi če Anglija upraviči vlogo favorita in zmaga, to ne bo nujno konec poti za Slovenijo, če izgubi za gol ali dva. A pri tem Srbija v isti skupini ne sme premagati Danske. Če se vse to uresniči, pa bo pozornost preusmerjena še na sredini tekmi v skupini F, kjer bi bilo za Slovenijo idealno, da Portugalska premaga Gruzijo in Turčija Češko. Gruzijci in Čehi so doslej namreč zbrali le po točko.

Za zdaj imajo iz drugih skupin sicer potrjeno mesto v osmini finala Nemčija, Portugalska, Španija, Švica in Italija. Slednji tudi sestavljata prvi znan par osmine finala.

Zmagovalec skupine C, v kateri je Slovenija, bo v osmini finala igral 30. junija v Gelsenkirchnu proti tretjeuvrščeni iz skupin D, E ali F.

Drugouvrščenega čaka boj z Nemčijo v Dortmundu 29. junija, tretjeuvrščenega pa ali boj s Portugalsko 1. julija v Frankfurtu ali pa z zmagovalcem skupine E 2. julija v Münchnu. V skupini E imajo vse ekipe, torej Romunija, Belgija, Slovaška in Ukrajina, doslej po tri točke.