tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

italija, covid potrdilo Svet24.si

Covid-19 potrdila bodo obvezna za vse delavce v ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Katarina Keček in Goran Obrez Odkrito.si

Nov par na slovenski sceni?!

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Magazin

Tina Trstenjak in njena medalja sta že v Sloveniji

Deli na:
Tina Trstenjak in njena medalja sta že v Sloveniji

Tina Trstenjak s srebrno medaljo iz Tokia - Foto: Bobo

Nosilka srebrne kolajne v judu Tina Trstenjak in njen trener Marjan Fabjan sta v sredo pozno zvečer z letalom iz Frankfurta varno prispela v domovino. Pot ju je vodila iz Tokia, kjer je Trstenjakova nastopila na že zdaj za Slovenijo zelo uspešnih poletnih olimpijskih igrah.

Letalo iz Frankfurta s Trstenjakovo in dragocenim tovorom, tokijskim srebrom, na krovu je pristalo na letališču Jožeta Pučnika, na katerem so potnico pričakali člani njene družine, oče in mama, ter ji pripravili skromen, a prisrčen sprejem.

Še pred tem je Trstenjakova po dolgem in utrujajočem letu najprej odgovarjala na vprašanja domačih slovenskih novinarjev. Njen odgovor, kaj si bo najprej privoščila po prihodu domov, ne preseneča. Odgovorila je, da si trenutno želi zgolj počitek. Še pred tem bo srebrno medaljo, ki je, kot je dejala, kar težka, spravila na varno zraven zlata, ki ga je pred petimi leti osvojila na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.


V finalu v kategoriji do 63 kg je bila od Trstenjakove boljša Francozinja Clarisse Agbegnenou, za katero je slovenska judoistka že v Tokiu priznala, da je edina tekmica, ki ji privošči zmago v medsebojnem dvoboju.

Obe športnici sta poskrbeli tudi za parado fair playa, s spoštljivim medsebojnim vedenjem. Nasprotnici, sicer pa zunaj tatamijev prijateljici, sta se po finalnem dvoboju v kultni judoistični dvorani Budokan iskreno objeli in čestitali ena drugi. Agbegnenoujeva pa je Trstenjakovo kar dvignila v zrak v znak spoštovanja.

Mama Silva in oče Boris Trstenjak sta nestrpno spremljala finalni dvoboj svoje hčere in sta bila zelo vesela, ko se je vrnila domov in planila v njun objem. Mama ni skrivala, da je z veliko nervoze spremljala nastop hčerke. Stopnja napetosti in živčnosti na lestvici od 1 do 10 je znašala 11, je dejala Silva Trstenjak. A zdaj je hčerka znova doma in se bodo lahko začele priprave na slavje v domačem okolju.

Loading...