bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze: Resetirati se je bilo treba, malo zjokati in potem si kot nov

Deli na:
Tina Maze: Resetirati se je bilo treba, malo zjokati in potem si kot nov

Foto: Reuters

Tina Maze je na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu končno dobila tiste prave občutke, ki jih je iskala po ponesrečenih tekmah v Mariboru. Že na četrti tekmi po vrsti je sicer stopila na oder za zmagovalke. A tokrat brez lepotnih napak. Uvrstila se je za Lindsey Vonn, toda pred Anno Fenninger, tekmico v boju za veliki kristalni globus.

Enaintridesetletna Korošica je imela po svetovnem prvenstvu v Vailu/Beaver Creeku, kjer je osvojila zlati kolajni v smuku in alpski kombinaciji, v superveleslalomu pa je bila srebrna, kar nekaj težav. V prave smučine se je po dveh mariborskih ničlah, kjer je klonila pod težo prevelike želje, utirila že konec tedna v Banskem, a je bila Avstrijka pred njo.

V Garmisch-Partenkirchnu je ubranila napad avstrijske izzivalke za prevzem vodstva v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po tretjem mestu na smuku na progi Kandahar, Fenningerjeva je bila druga, se je prednost pred Avstrijko stopila na le 24 točk, na superveleslalomu pa se je znova uvrstila mesto pred tekmico, ki je bila tretja, prednost v skupnem seštevku pred zadnjimi šestimi tekmami sezone pa tako zdaj znaša 44 točk.

"Dejansko sem bila dosti bolj sproščena. Včeraj je bil težek dan, resetirati se je bilo treba, malo zjokati in potem si kot nov," je po koncu vikenda v Garmischu dejala slovenska šampionka. Na veliko rivalstvo z mlajšo Avstrijko gleda predvsem kot na notranji duel same s seboj.

"Konec koncev je to borba med nama, sigurno je to ključnega pomena, da prideš, do tega pa so bistveno bolj pomembne druge stvari, s katerimi Anna nima nobenega opravka, ampak ga imam jaz sama s sabo. To je vedno cilj do uspeha, da si sproščen, da ne čutiš strahu, da imaš dobre noge, da nimaš treme, ki jo imam še vedno po vseh teh letih. Zanimivo še vedno imam tremo. Dobiš občutek, da nekaj izgubljaš in tega se ustrašiš in strah ti da mehke noge."

Na progi, ki jo je postavil Tinin trener Valerio Ghiradi, ni bila prva favoritka: "Vedela sem, da bo borba tesna, favoritka je bila zame glede na postavitev Lindsey (Vonn). Vedeli smo, da bo Valerio postavil ravno in direktno in to Lindsey sigurno paše, nisem vedela, kako bo Anna s tem opravila. Drugače pa, saj se vidi, da smo me tri liga zase, ostale so bile zadaj. Sem zadovoljna, da sem naredila svoje. Na takšnih postavitvah sicer nimam nekega hendikepa, znam takšne in drugačne postavitve smučati, medtem ko ima Lindsey težave na kratkih, Anna pa na dolgih, če je temu tako."