danijel borojević Svet24.si

Skrivnost najbolj iskanega slovenskega kriminalca

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

protest vlada ljubljana jenull policija pl Necenzurirano

Strojevodje iz Auschwitza #kolumna

hisa frantar ng Reporter.si

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri ...

dragic doncic Ekipa24.si

Uh, to pa bo spektakel! Gogi in Luka spet skupaj v...

charlotte Odkrito.si

Tega Kate Middleton ne sme narediti!

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze pred današnjim smukom: V Garmischu vlada pozitivna energija

Deli na:
Tina Maze pred današnjim smukom: V Garmischu vlada pozitivna energija

Foto: Reuters

Tina Maze uspešno opravila zadnji trening smuka pred današnjo tekmo svetovnega pokala v Garmisch-Partenkirchnu. Korošica je na edinem preizkusu proge dosegla drugi čas. Mazejeva je za najhitrejšo, Tino Weirather iz Liechtensteina, zaostala 56 stotnik sekunde. Tretja je bila Avstrijka Regina Sterz.

Mazejeva se je v Garmisch-Partenkirchen podala neposredno iz Banskega, kjer so tekmovalni vikend minuli podaljšali za dan zaradi megle, ki je tekmovalkam nagajala prva dva dneva. V bolgarskem zimskošportnem središču je bila Mazejeva dvakrat druga, obakrat je zaostala za največjo tekmico v lovu na veliki kristalni globus skupne zmagovalke te sezone, Avstrijko Anno Fenninger.

"Tekme v Banskem so bile dobre za mojo samozavest po treh odstopih v svetovnem pokalu. Dobro sem se pobrala, tekme so bile težke, vse to čakanje in pritisk, dobro je steklo in dobro sem opravila. Res pa je, da pred naslednjimi tekmami ne morem biti povsem mirna, ampak smučam dobro in lahko sledim svoji liniji," je v Garmisch-Partenkirchnu dejala slovenska šampionka.

Čeprav premora ni bilo veliko, si je Mazejeva vseeno na nemškem prizorišču napolnila baterije. "Ko smo prišli v Garmisch, smo imeli dva dneva prosta, nismo smučali, kar je bila moja želja. Vsak dan sem na smučeh in ne rabim posebnega treninga. Pomembno pa je, da sem sproščena in si napolnim baterije, ker bo naporno vse do konca sezone," je dejala Mazejeva.

Proga v Garmischu ji ustreza in čeprav so prireditelji morali v četrtek prvi trening smuka zaradi novozapadlega snega odpovedati, je bilo že včeraj skoraj vse v redu. "Proga je lepa, mogoče je bilo danes še malo mehkega snega na progi, upam, da bodo organizatorji to spravili stran, da bom čim bolje čutila smuči. V srednjem delu tako nisem imela nobene hitrosti in sem imela kar težave. Mislila sem, da bo rezultat bistveno slabši, kot je bil na koncu, a menim, da se da še veliko izboljšati. Drugače pa mi je proga res všeč, idila je lepa, tukaj vlada dobra energija, vreme je lepo in res uživam," je povedala vodilna smučarka svetovnega pokala.

Fenningerjeva se ji je v Banskem z dvema zmagama približala na 44 točk zaostanka, a si Mazejeva dodatnega pritiska zaradi tega ne dela. "Pritisk sem si že tako naredila sama z dvema izpadoma v Mariboru, za kar sem si sama kriva, Anna nima nič s tem. Bo pa zanimivo in napeto do konca. A sama sem pripravljena in upam, da zmagam," je zaključila Mazejeva.