EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

maribor gw Ekipa24.si

Težavam pa kar NI IN NI VIDETI KONCA, ...

Magazin

Tina Maze obljublja vsaj še en nastop, nato pa končuje kariero

Deli na:
Tina Maze obljublja vsaj še en nastop, nato pa končuje kariero

Foto: Getty Images

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze je na novinarski konferenci v Söldnu razkrila načrte za prihodnost. Fenomenalna tekmovalna pot se končuje. Triintridesetletna olimpijska in svetovna šampionka si želi nastopiti vsaj še enkrat, pred domačimi navijači na Zlati lisici v Mariboru.

Tina Maze, ki si je maja lani vzela tekmovalni premor, je nastopila na težko pričakovani novinarski konferenci. Načrte je razkrila pred nabito polno dvorano v hotelu Bergland, pred številnimi novinarji, televizijskimi ekipami, člani njene šampionske ekipe Team to aMaze, družino.

"Imam še veliko načrtov za prihodnost, med drugim sem začela sodelovati s Filo, želim posneti dokumentarni film o moji ekipi Team to aMaze, nadaljevala bom sodelovanje z Eurosportom," je med drugim razkrila Tina Maze, ki je z Eurosportom podpisala dogovor o sodelovanju do vključno zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu.

Najuspešnejša slovenska športnica je tekmovalno pot začasno prekinila po dramatični sezoni 2014/15. Med tekmovalnim premorom si je vzela čas za premislek, dokončala je študij na Pedagoški fakulteti v Mariboru in si pridobila poklicni naziv profesorice razrednega pouka, preizkusila se je tudi v povsem novi vlogi kot komentatorka na športni televiziji Eurosport, ko ni bila več tista, ki jo sprašujejo, ampak je postala tista, ki sprašuje in zbira informacije ter komentira dogajanja. To je očitno tako dobro počela, da ji je Eurosport zaupal še za naprej.

Sezona svetovnega pokala 2014/15 bi tako bila zadnja v njeni tekmovalni karieri, seveda pa si tega ni želela. V njeni statistiki bi kot zadnje štiri tekme bile vpisane lanske preizkušnje v francoskem Meribelu, zadnje v sezoni 2014/2015, ko je bila dvakrat četrta in dvakrat tretja ter se je do zadnjega z Anno Veith, takrat še Fenninger, borila za drugi karierni veliki globus. Tega je na koncu vzela avstrijska tekmica za pičlih 22 točk več od najboljše Slovenke.

Kot je razkrila v Söldnu, si želi, da bi še enkrat na vrhunski tekmovalni ravni nastopila pred navijači, prijatelji v Mariboru. Bržkone bo zadnja tekma v karieri, zadnji start, veleslalom 7. januarja za Zlato lisico. S tem bi, z nastopom pred domačim občinstvom v Mariboru, kjer je leta 1999 kot petnajstletno dekle debitirala v svetovnem pokalu, zaokrožila sijajno pot ter postavila piko na i izjemni tekmovalni športni karieri, v kateri je osvojila vse, kar se je osvojiti dalo, zbrala 26 zmag v svetovnem pokalu, osvojila skupni seštevek svetovnega pokala, kot prva Slovenka osvojila zlato olimpijsko kolajno v zimskih športih, se veselila zmag v svetovnem prvenstvu.

Loading...