severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

kris Svet24.si

VIDEO: »Lahko se igram brez opornice in brez nje ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Magazin

Tina Maze 16. na slalomu v Areju, za Fennigerjevo zaostaja za 30 točk

Deli na:
Tina Maze 16. na slalomu v Areju, za Fennigerjevo zaostaja za 30 točk

Foto: Reuters

Tina Maze je na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Areju na Švedskem zasedla 16. mesto, za prepričljivo zmagovalko Američanko Mikaelo Shiffrin je zaostala 3,29 sekunde. Črnjanka v skupnem seštevku pokala za vodilno Avstrijko Anno Fenninger, ki ni nastopila, na drugem mestu štiri tekme pred koncem sezone zaostaja za 30 točk.

Druga je bila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova (+1,41), tretja pa Čehinja Šarka Strachova (+2,15). V finale se s 33. mestom ni uvrstila Katarina Lavtar, Ana Bucik, tretja Slovenka, pa je odstopila na prvi progi.

V soboto zvečer je Mazejeva na veleslalomu v Areju osvojila šele 20. mesto, njena največja tekmica in Anna Fenninger je zmagala in prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Mazejeva je imela možnost, da bi prehitela branilko velikega kristalnega globusa, vendar je ob prihodu v cilj finala, ko je bila šele deveta, le nemočno dvignila roki. Kot je danes potrdil reprezentančni zdravnik Matjaž Turel, Mazejeva preboleva lažjo zastrupitev oziroma trebušno gripo.

"Zaenkrat še ne vemo natančno, za kakšne težave gre, morate razumeti, da zdravim na daljavo. Kolikor sem uspel izvedeti po telefonu, ima Mazejeva lažjo zastrupitev, oziroma trebušno gripo. Vsi simptomi kažejo na to, zaenkrat sem lahko samo predpisal ustrezne tablete. Težave so se pojavile že včeraj, bržkone gre tudi temu pripisati slabšo uvrstitev na veleslalomu. Imela je precej prebavnih tegob, zdaj ji ostane le, da težave preboli," je bolezenske simptome slovenske šampionke opisal zdravnik Turel.

Mazejeva je bila po prvi vožnji slaloma deveta, za vodilno Mikaelo Shiffrin pa je zaostajala 1,43 sekunde. Druga je bila Šarka Strachova (+0,89), tretja pa Veronika Velez Zuzulova (+0,92). Slednji sta na koncu zamenjali mesti, Shiffrinova pa je z veliko prednostjo in z najboljšima časoma obeh voženj še tretjič slavila na slalomu v Areju. Dvajsetletna olimpijska slalomska zmagovalka in dvakratna svetovna prvakinja je zabeležila štirinajsto zmago v svetovnem pokalu, trinajsto slalomsko.

S tem je še okrepila vodstvo v slalomskem seštevku, v katerem je Mazejeva tretja s 190 točkami zaostanka. Na drugem mestu je z 90 točkami zaostanka Švedinja Frida Hansdotter, ki je bila na domačem prizorišču šesta.

To je bila zadnja tekma pred finalom prihodnji teden, ko bodo v francoskem Meribelu še štiri tekme smučark.

loading...
Loading...