pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

profimedia-0889566307 Reporter.si

Trump preživel poskus atentata, napadalec ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

1719439745-dsc05998-1719439670714 Njena.si

Oglejte si kmetijo, ki jo bo obnovil zmagovalec ...

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Magazin

Težke besede Vilfana za slovensko košarko: Kljub Luki Dončiću ...

Deli na:
Težke besede Vilfana za slovensko košarko: Kljub Luki Dončiću ...

»Upam si trditi, da imamo tu vsaj tri ali štiri igralce, za katere je prišel čas, da preprosto rečejo ’ne zmoremo več’,« pravi legenda slovenske košarke Peter Vilfan o košarkarski reprezentanci, ki je klub sodelovanju Luke Dončića doživela debakel v olimpijskih kvalifikacijah.

»Jaz se bojim da ta ekipa v tej sestavi kljub Luki ni in ne bo več konkurenčna tistim najboljšim ekipam v Evropi in svetu kot so Francija, Kanada, ZDA, Španija, Srbija, Nemčija, Grčija, Litva in tako naprej,« je bil na Šport TV kritičen Vilfan.

»Dejansko menim, da je prišel čas, da na Košarkarski zvezi Slovenije resno razmislijo, kako in tudi s kom naprej. In to velja tako za igralski kader kot tudi za strokovni štab,« pravi Vilfan po polomu Slovenije v kvalifikacijah za olimpijske igre.

»Upam si trditi, da imamo tu vsaj tri ali štiri igralce, za katere je prišel čas, da preprosto rečejo ’ne zmoremo več’. Ta reprezentanca absolutno potrebuje svežo kri,« vztraja Vilfan, ki je obenem zaskrbljen.

»Kje jo bomo našli, v tem trenutku ne vem, zato ker je sedem let nismo iskali in se nismo potrudili, da bi to reprezentanci osvežili z mladimi in novimi košarkarji. To je pa seveda zdaj naloga za vodstvo košarkarske zveze in prav zanima me, kako se bodo odločili.«