Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tenis turnirja v Rovinju in Vrsarju

Deli na:
Tenis turnirja v Rovinju in Vrsarju

Matej Dodig in Jay Clarke v Rovinju - Foto: Istarska Rivijera

Hrvaški teniški igralec Matej Dodig (ATP - 421) je branil naslov zmagovalca drugega turnirja iz cikla "Istrska riviera" v Rovinju. Na ITF turnir M15 Dodig je v finalu, odigranem v TC "Eden", slavil proti 1. nosilcu, britanskemu tenisu igralcu Jayu Clarku (ATP - 370) s 7-6 (4), 6-4.

18-letni Osiječan je po dveh urah in dveh minutah igre zmagal na zelo razburljivi tekmi in se tako rešil po vodstvu Clarka v prvem nizu 5-1. Dodig je na začetku prevzel vodstvo, nato pa je v obdobju precej nervozne igre Dodiga Clarke dobil peti iger zapored.

Kljub temu se je Dodig, ki ga je pred kratkim treniral nekdanji slavni avstrijski teniški igralec Gilbert Schaller, vrnil na pot uspeha in preostali del prvega niza je igral skoraj brezhibno. In v tie-break drami je pokazal več potrpljenja in zbranosti ter s popolnim preobratom osvojil prvi niz. V trinajsti igri je bilo 7-4.

Foto: Istarska Rivijera - Matej Dodig

Dodigova prevlada igre z osnovne črte, pa tudi smrtonosni udarci so bili nepremostljiva ovira za zelo dobrega britanskega tenisača, tako je Dodig povedel že s 4:2. Naslednji dve igri je dobil Clarke, a Dodig je v slogu veliko bolj izkušenih igralcev v zelo dobrem ritmu tekmo končal.

"Zelo sem vesel in ponosen, da sem še enkrat zmagal na turnirju v Rovinju, kot sem to storil lani. Tu se počutim odlično, imel sem zelo dober teden in resnično sem ponosen na ta naslov," je dejal mladi hrvaški tenisač, ki se ponaša z redkih dosežkom na "Istrski rivieri".

Foto: Istarska Rivijera

Na turnirju Rovinj poleg dveh zaporednih naslovov ni izgubil niza v dveh zaporednih nastopih - ta rekord bi lahko ostal za vedno.

Mili Poljičak (ATP-838) je bil na turnirju v Rovinju drugi hrvaški predstavnik v posamični konkurenci, v polfinalu je izgubil proti Clarku in v kombinaciji z Lukom Mikrutom osvojil turnir v dvojicah.