GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tamara Zidanšek gre v boj za finale Roland Garrosa!

Deli na:
Tamara Zidanšek gre v boj za finale Roland Garrosa!

Tamara Zidanšek - Foto: Reuters

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek na odprtem prvenstvu Francije v Parizu piše zgodovino. Triindvajsetletna igralka, ki se je tenisu zapisala šele pri 14 letih, se je kot prva Slovenka po Mimi Jaušovec prebila v polfinale katerega od turnirjev velike četverice. Danes bo proti Rusinji Anastaziji Pavljučenko lovila finale Roland Garrosa.

"Dan počitka bom izkoristila za regeneracijo, tako fizično kot psihično, pa tudi za pripravo taktike. Pavljučenkova je zelo agresivna igralka, ki ves čas pritiska z obeh strani. Skušala ji bom vsiliti svoj ritem igre, jo spraviti v tek," je pred polfinalom napovedala slovenska igralka.

Zidanškova je na poti do polfinala po vrsti premagala šesto nosilko Kanadčanko Bianco Andreescu, Američanko Madison Brengle, Čehinjo Katerino Siniakovo, Romunko Sorano Cirstea in Španko Paulo Badosa.

V polfinalu bo na nasprotni strani mreže stala Anastazija Pavljučenko, 32. igralka s svetovne lestvice, ki je v četrtfinalu po dveh urah in 33 minutah premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino s 6:7 (2), 6:2 in 9:7.

Tako kot Zidanškova se je tudi Rusinja prvič v karieri prebila med najboljše štiri igralke enega od turnirjev velike četverice. Letos 13. nastopa na Roland Garrosu, v četrtfinalu Pariza pa je bila le 2011. Med osmimi najboljšimi je bila trikrat v Melbournu ter po enkrat v Wimbledonu in New Yorku, zdaj pa je prvič napredovala med najboljše štiri.

Zidanškova in Pavljučenkova se doslej na turnirjih WTA še nista srečali. Slovenka je v karieri igrala v dveh finalih WTA - letos v Bogoti in 2019 v Nürnbergu -, Rusinja pa ima 12 turnirskih zmag.