901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Takšne polomije v dresu Atletica Oblak še ni doživel: štirikrat je moral po žogo v gol

Deli na:
Takšne polomije v dresu Atletica Oblak še ni doživel: štirikrat je moral po žogo v gol

Jan Oblak - Foto: Profimedia

Na včerajšnjih tekmah 3. kroga nogometne lige prvakov sta igrala kluba slovenskih vratarjev. Oba sta bila poražena. Jan Oblak je z madridskim Atleticom gostoval v Dortmundu in izgubil z 0:4, Samir Handanović pa je bil z milanskim Interjem gost Barcelone, ki je zmagala z 2:0.

V skupini A je Atletico Madrid v derbiju neporaženih visoko izgubil proti Dortmundu. Ta je povedel z golom Axla Witsla v 39. minuti, Oblak ni imel možnosti, žoga je na poti zadela enega njegovih soigralcev in spremenila smer. V 53. minuti je Saul Niguez zadel prečko vrat domačih, v 73. pa so rumeno-črni zadeli za 2:0, uspešen je bil Raphael Guerreiro, ki je zadel tudi v 89. minuti. Pred tem je na 3:0 po protinapadu povišal Jadon Sancho. Na prvi tekmi te skupine sta se Brugge in Monaco razšla z 1:1, pri čemer je za domače zadel Wesley v 39., za goste pa Moussa Sylla v 32. minuti. Oba kluba sta osvojila prvo točko.

V skupini B je Inter igral proti Barceloni, ki je igrala brez poškodovanega Lionela Messija. Ta je povedla v 33. minuti z golom Rafinhe, v 71. minuti je prek Philippa Coutinha zadela tudi okvir vrat. Že pred tem se je moral nekajkrat izkazati tudi Handanović. A ta je spet klonil v 83. minuti po strelu Jordija Albe malce z leve strani kazenskega prostora. Barcelona je še vedno stoodstotna, Inter pa ima ob dveh zmagah en poraz.

Na prvem obračunu skupine sta se PSV in Tottenham razšla z 2:2 in osvojila prvi točki. Na razburljivi tekmi, na kateri sta obe ekipi zadeli tudi okvir vrat, sta za domače zadela Hirving Lozano v 30. in Luuk de Jong v 87. minuti, pri gostih, pri katerih je bil v 79. minuti izključen vratar Hugo Lloris in ki so jim slovenski sodniki na čelu s Slavkom Vinčićem v 35. minuti razveljavili zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja, pa sta bila uspešna Lucas Moura v 39. in Harry Kane v 55. minuti.


V skupini C je PSG remiziral z Napolijem 2:2. Dries Mertens zadel prečko v 24. minuti, Napoli pa je dobro igro kronal v 29. minuti z golom Lorenza Insigneja. Francozi so izid poravnali v 61. minuti, ko je Mario Rui dosegel avtogol, a je Mertnes v 77. minuti poskrbel za novo vodstvo Neapeljčanov. Francozi so se izvlekli v tretji minuti sodniškega dodatka z golom Angela di Marie.

Liverpool pa je bil boljši od Crvene zvezde s 4:0. Roberto Firmino je zadel za 1:0 v 20. minuti, v 45. je Mohamed Salah povečal prednost na 2:0, isti igralec pa je nato v 51. minuti unovčil še strel z bele točke. To je bil že njegov 50. gol v 65. nastopu v Liverpoolovem dresu. V 76. minuti je Sadio Mane imel priložnost za povišanje vodstva, a je zapravil najstrožjo kazen. Zato pa je Mane na 4:0 povišal štiri minute pozneje z roba kazenskega prostora. Liverpool vodi v skupini s šestimi točkami, Napoli ima točko manj.

V skupini D je Galatasaray gostil Schalke in iztržil točko za 0:0. Nemci so imeli več lepih priložnosti in zadeli v 58. minuti prek Breela Embola, a je bil ta v prepovedanem položaju. Moskovska Lokomotiva pa je igrala proti Portu in še tretjič izgubila, tokrat z 1:3. Porto, ki vodi v skupini s sedmimi točkami, je povedel v 26. minuti po enajstmetrovki Mousse Marege, prednost pa podvojil deset minut pozneje z golom Hectorja Herrere. Rusi, ki so v deseti minuti zapravili najstrožjo kazen, Iker Casillas je obranil strel Manuela Fernandesa, so zaostanek znižali v 38. minuti z golom Antona Mirančuka, a že v 48. minuti je Jesus Manuel Corona poskrbel za znova zanesljivo vodstvo Portugalcev. Pri Lokomotivi je v 76. minuti rdeči karton dobil Solomon Kvirkvelia.

Že v torek je AEK Atene doma izgubil proti Bayernu z 0:2, Ajax je premagal Benfico z 1:0, Hoffenheim in Lyon sta igrala 3:3, Šahtar Donjeck pa je izgubil proti Manchester Cityju z 0:3. Branilec naslova Real iz madrida je z 2:1 odpravil Viktorio Plzen, Roma je s 3:0 odpravila CSKA Moskvo brez Jake Bijola, Young Boys Bern in Valencia sta se razšla z 1:1, Juventus pa je v gosteh premagal Manchester United z 1:0.