stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tadej Pogačar bi lahko igral pomembno vlog na Touru 2020

Deli na:
Tadej Pogačar bi lahko igral pomembno vlog na Touru 2020

Foto: profimedia.si

Kolesarska ekipa UAE Emirates, za katero pedala vrti tudi mladi slovenski zvezdnik Tadej Pogačar, je včeraj razkrila adute za največje dirke v sezoni 2020. Pogačar, ki je letos na španski Vuelti skupno zasedel tretje mesto, si je prislužil zaupanje vodstva ekipe, saj ga je ta imenovala za enega od adutov na najprestižnejši dirki, Tour de Franceu.

Enaindvajsetletni slovenski kolesar si pridno utira pot med najboljše. Na letošnji španski pentlji je bil kot debitant na tritedenskih dirkah in svetovni seriji skupno tretji, obenem pa najboljši v razvrstitvi mladih kolesarjev.

Eden največjih talentov svetovnega kolesarstva je nase opozoril s tremi etapnimi zmagami v treh zelo zahtevnih etapah Vuelte, ena od teh je bila kraljevska. Ob tem je Pogačar svoji ekipi UAE Emirates prikolesaril prvi zmagovalni oder na tritedenskih dirkah od leta 2017, ko so obstoj takratnega Lampreja rešili vlagatelji iz Združenih arabskih emiratov.

Vodstvo ekipe se mu je oddolžilo in ga za sezono 2020 v ospredje postavilo na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, Tour de Franceu, ob boku Fabia Aruja in Fernanda Gavirie.

"Na dirki po Franciji stavimo na Pogačarja, ki bo dirkal brez kakršnega koli pritiska, šel bo iz dneva v dan. Aru se bo osredotočil bolj na skupno razvrstitev, Gaviria pa bo imel svoje priložnosti na sprintih," je dejal šef ekipe Joxean Matxin.