gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Svindal o brutalnem smuku v Kitzbühlu: Odnašali so nas enega za drugim

Deli na:
Svindal o brutalnem smuku v Kitzbühlu: Odnašali so nas enega za drugim

Foto: Getty Images

Norveški smučarski as Aksel Lund Svindal je v bolnišnici v Innsbrucku uspešno prestal operacijo po težki poškodbi desnega kolena in dobre volje čaka na povratek v domovino, kjer bo nadaljeval z rehabilitacijo. Le dva dneva po operativnem posegu v kolenskih vezeh ter meniskusu je že stopil pred novinarje, v svojih izjavah pa pokazal veliko humorja.

"Smuk v Kitzbühlu je spominjal na vojni film. S proge so nas odnašali kot z bojišča, enega za drugim. Bolniške sobe so se dobro napolnile, z Georgom Streitbergerjem, ki si je prav tako poškodoval koleno, sva se morala celo žrebati, kdo bo šel prvi pod nož," je v smehu dejal Norvežan, ki je zaradi poškodbe že končal sezono, s tem pa je izgubil možnosti, da zadrži vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Kar je, je, ničesar ne morem popraviti. Ne bi se rad vračal na dogodke s proge, padel sem in to je preprosto to. Lahko rečem, da sem drvel z veliko hitrostjo, a podlage pred sabo niti videl nisem. Bilo je, kot da bi smučal slepec, po padcu pa sem se poskušal čim bolj zbiti v bunko in se s tem zavarovati. Vse bi se lahko končalo tudi s hujšimi posledicami," je novinarjem iz invalidskega vozička razlagal 33-letni smučar, ki je v svoji karieri že imel veliko poškodb, tako da se ne more odločiti, katera je bila težja in najbolj boleča.

Prav nobena pa ga doslej ni spravila s tira, prav nobena mu ni preprečila, da se ne bi vrnil na vrh, zato je prepričan, da ga ne bo niti ta. "Zdaj si bom vzel nekaj počitka, že čez nekaj tednov pa začel priprave na vrnitev na sneg. Potreboval bom nekaj časa, da se vrnem na visoko raven, da pa bi zaključil kariero, o tem pa ne razmišljam. Naslednje leto je svetovno prvenstvo v 2017 v St. Moritzu, to bo moj cilj v naslednji sezoni," je zatrdil Norvežan, ki je dobro voljo širil že pred operacijo po padcu v Kitzbühlu in dvigal moralo v sobi, v kateri sta ležala še poškodovanega avstrijska kolega Streitberger in Florian Scheiber.