Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Svet se posmehuje Melanii: Donaldu grozijo z zaporom, ona pa julija dela načrte za božič v Beli hiši

Deli na:
Svet se posmehuje Melanii: Donaldu grozijo z zaporom, ona pa julija dela načrte za božič v Beli hiši

Melania Trump se pripravlja na božič v Beli hiši. - Foto: Twitter/FLOTUS

Prva dama ZDA Melania Trump je na Twitterju objavila fotografijo, na kateri se že pripravlja na proslavljanje božiča. To je storila prav na dan, ko je ameriško javnost zaposlovalo pričanje Roberta Muellerja o ruskem vpletanju v ameriške volitve in morebitni kazenski odgovornosti predsednika ZDA Donalda Trumpa, zato je bila njena objava deležna precejšnjega posmeha v medijih in na družabnih omrežjih.

Do božiča je še skoraj pet mesecev, a prva dama ZDA Melania Trump že intenzivno razmišlja, kako bo praznično okrasila Belo hišo. Ko je nekdanji posebni preiskovalec Robert Mueller pred kongresom pričal o morebitni vpletenosti Donalda Trumpa v poskuse ruskega vplivanja na ameriške volitve ter poudaril, da njegovo poročilo Trumpa ni razbremenilo krivde in da mu lahko še vedno sodijo, potem ko zapusti položaj, je Melania na Twitterju razkrila svoje priprave na božično krašenje predsedniške rezidence.

»Načrtovanje božiča v vzhodnem krilu Bele hiše se je začelo. Veselim se, da bom v prihodnjih mesecih z vami delila našo končno vizijo te edinstvene tradicije,« je sporočil Twitter prve dame ZDA.

Na Melanio se je na družabnih omrežjih in v medijih vsul plaz kritik. Eni so bili jezni, ker se v takem trenutku ukvarja z načrti za praznične okraske, drugi so se norčevali iz poskusa odvračanja pozornosti od kočljive teme.



»Ko ZDA gorijo, Melania izbira barvne sheme,« je bila ena od kritik Melanie na Twitterju. Nekdo drug je Melaniino početje primerjal s preurejanjem sedežnega reda na Titaniku. »Ljubica, dvomim, da boš decembra še živela v Beli hiši,« je bila ena od zbadljivk.

Drugi so v zobe vzeli migrantsko politiko Trumpove vlade. »Kaj je letošnja tema, Malaria? Otroci v kletkah?« je bil oster en uporabnik. »Bodo jaslice z Jezusom vključevale kletko in aluminijaste odeje?« je vprašal drugi. »Ali greš na mejo okrasit kletke z zaprtimi otroci? Morda lahko nastaviš še nekaj daril izven njihovega dosega?« je bil še en odziv.

Vsi do Melanie le niso bili kritični. »Hvala za čudovit premor v vem cirkusu s pričanjem Muellerja in Nadlerja. Naj bolj blagoslovi tebe in družino,« je bila ena od spodbudnih objav na Twitterju. »Naša čudovita prva je bila najbolj fina in najlepša dama, s katero je bila blagoslovljena naša država,« je bila druga taka pohvala.