sara volcic 6 Dobra karma

Lepi televizijki je srce ukradel in pozdravil ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

holokavst, nova24tv Necenzurirano

Mediji SDS v postelji z zanikovalci holokavsta ...

matic-supovec, unikat Odkrito.si

Matic Supovec: Čeprav sem strog, me vseeno ...

kandidati 2. sezona ugodno oddam sina Njena.si

To so fantje iz 2. sezone šova Ugodno oddam sina

Magazin

Švedske bradače zamenjali te džihadiste Islamske države

Deli na:
Švedske bradače zamenjali te džihadiste Islamske države

Foto: Instagram

Člane kluba bradatih moških, ki so se fotografirali na švedskem podeželju, je nedavno presenetil obisk policije. Njihov shod je namreč mimoidoči zamenjal za shod skrajnežev Islamske države (IS) in o tem nemudoma obvestil policijo. Izkazalo se je, da gre za člane kluba Bradati faloti, ki se ukvarja z dobrodelnostjo.

32-letni Andreas Fransson se je v družbi svojih bradatih prijateljev ustavil pri gradu Brahehus na jugu Švedske, kjer so se fotografirali skupaj s klubsko zastavo črne barve, ko sta se naenkrat prikazala policista.

"Povedala sta nam, da je nek motorist mislil, da se zbirajo pripadniki teroristov IS," je povedal Fransson, čigar organizacija Bradati faloti opravlja dobrodelno delo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policista sta se zaradi situacije krepko nasmejala in se v patruljni avtomobil vrnila "z nasmeškom na obrazu", je povedal Fransson, ki sicer deluje v službi za stike z javnostjo.

Ugotovil pa je, da je mogoče zastavo organizacije - prekrižani sablji na črni podlagi - zlahka zamenjati za tisto, ki jo ima Islamska država.

"Spadamo v klub, ki je del združenja v ZDA, imenujemo se Bradati faloti in se borimo proti nepravičnosti, homofobiji, rasizmu in zatiranju," je pojasnil Fransson.

"Zastava po vsem svetu potuje od kluba do kluba, z njo se fotografiramo, fotografijo pa nato pokažemo naši skupnosti," je še dejal.

"Šlo je za smešen incident, a je sramotno, da so nas zamenjali z IS, glede na to, da se ukvarjamo z dobrodelnostjo," je menil Fransson.

Loading...