mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Strelec umoril novinarko zaradi njenih domnevno rasističnih komentarjev

Deli na:
Strelec umoril novinarko zaradi njenih domnevno rasističnih komentarjev

Foto: Twitter

Temnopolti Vester Flanagan je osumljen, da je med neposrednim prenosom ustrelil in ubil belopolta televizijska novinarja 24-letno Alison Parker in 27-letnega snemaleca Adama Warda. Alisonovo naj ubil, ker naj bi bila v svojih komentarjih domnevno rasistična, poročajo ameriški mediji. Morilec naj bi medtem skušal storiti samomor s strelnim orožjem, vendar se je samo resno poškodoval. Šlo naj bi za nekdanjega zaposlenega na televizijski postaji WDBJ7, na kateri sta delali žrtvi.

Osumljenec Vester Flanagan se je ustrelil, ko so ga policisti obkolili na avtocesti v Virginii. Po napadu je sicer na družbenih omrežjih objavil svoje posnetke incidenta pod imenom Bryce Williams. S tem imenom je nastopal pred kamero, ko je delal za WDBJ7. Na Twitterju je tudi zapisal, da je Alison Parker imela rasisti;ne komentarje.

Po poročanju ameriškega CNN je bil Flanagan približno leto dni zaposlen kot novinar pri WDBJ7, dokler ga pred dvema letoma niso odpustili. V streljanju med snemanjem intervjuja sta bila ustreljena 24-letna televizijska voditeljica Alison Parker in 27-letni snemalec Adam Ward. Televizijska postaja WDBJ7 je sporočila, da je do streljanja prišlo v nakupovalnem centru mestu Moneta v okrožju Bedford. Intervjuvanka je bila v napadu ranjena.