viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Valter Kramar, Mojca Mavec, Ratatujci 1png Njena.si

Mojca Mavec zdaj z bivšim možem Ane Roš

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Strelec umoril novinarko zaradi njenih domnevno rasističnih komentarjev

Deli na:
Strelec umoril novinarko zaradi njenih domnevno rasističnih komentarjev

Foto: Twitter

Temnopolti Vester Flanagan je osumljen, da je med neposrednim prenosom ustrelil in ubil belopolta televizijska novinarja 24-letno Alison Parker in 27-letnega snemaleca Adama Warda. Alisonovo naj ubil, ker naj bi bila v svojih komentarjih domnevno rasistična, poročajo ameriški mediji. Morilec naj bi medtem skušal storiti samomor s strelnim orožjem, vendar se je samo resno poškodoval. Šlo naj bi za nekdanjega zaposlenega na televizijski postaji WDBJ7, na kateri sta delali žrtvi.

Osumljenec Vester Flanagan se je ustrelil, ko so ga policisti obkolili na avtocesti v Virginii. Po napadu je sicer na družbenih omrežjih objavil svoje posnetke incidenta pod imenom Bryce Williams. S tem imenom je nastopal pred kamero, ko je delal za WDBJ7. Na Twitterju je tudi zapisal, da je Alison Parker imela rasisti;ne komentarje.

Po poročanju ameriškega CNN je bil Flanagan približno leto dni zaposlen kot novinar pri WDBJ7, dokler ga pred dvema letoma niso odpustili. V streljanju med snemanjem intervjuja sta bila ustreljena 24-letna televizijska voditeljica Alison Parker in 27-letni snemalec Adam Ward. Televizijska postaja WDBJ7 je sporočila, da je do streljanja prišlo v nakupovalnem centru mestu Moneta v okrožju Bedford. Intervjuvanka je bila v napadu ranjena.