Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Stojan Auer, televizijska legenda: Zgodila se je poplava kupljenih šovov, izginil je ves glamur

Deli na:
Stojan Auer, televizijska legenda: Zgodila se je poplava kupljenih šovov, izginil je ves glamur

Stojan Auer - Foto: M24/Sašo Švigelj

Stojan Auer se je zgodovino slovenske televizije zapisal z oddajo Poglej in zadeni, ki je bila svojevrsten fenomen. V njej je med letoma 1991 in 1996 gostil številne zvezdnike svetovnega formata, kar kasneje ni uspelo nobenemu drugemu slovenskem televizijskem voditelju.

V oddaji so prve korake na poti k slavi naredili tudi nekateri danes priznani slovenski glasbeniki, lepotna tekmovanja, na enem od njih je sodelovala tudi Melania Trump, pa so bila podkrepljena z več deset tisoč ameriških dolarjev vrednimi pogodbami za delo pri tujih modnih agencijah. Oddaja se je, na presenečenje mnogih, poslovila na vrhuncu popularnosti.

Tudi to je eden od razlogov, da so ljudje po skoraj tridesetih letih z navdušenjem pozdravili poustvaritev tega izjemnega šova, vključno z nekdanjimi soustvarjalci oddaje in nekaterimi tujimi zvezdami, ki jih je v gostil v Sloveniji. Kot nam je Auer zaupal v intervjuju, si bomo posnetek tega dogodka že 29. decembra lahko pogledali tudi na TV Slovenija, kamor po njegovem mnenju ta šov tudi sodi.


Auer se je v intervjuju spominjal tudi, kako je bilo šov Poglej in zadeni ustvarjati v devetdesetih letih in kako je to doživljala njegova družina. Pove tudi kakšne izkušnje je imel z nekaterimi največjimi glasbenimi zvezdami tistega časa, pa tudi to, zakaj v Sloveniji ni nastopil Michael Jackson oziroma kdo je nasprotoval njegovemu že dogovorjenemu nastopu in zakaj se je oddaja poslovila na vrhuncu svoje popularnosti.

Brez dlake na jeziku pove tudi, kaj si misli o trenutnem razvedrilnem programu na televiziji, ki po njegovem mnenju predvsem pozablja na mlade, kar ima dolgoročno gledano katastrofalne posledice.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24