Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Magazin

Štiri opice talke diplomatskega spora med Savdsko Arabijo in Švedsko

Deli na:
Štiri opice talke diplomatskega spora med Savdsko Arabijo in Švedsko

Foto: Reuters

Savdska Arabija četverici pritlikavih opic, ki so bile iz Švedske namenjene v živalski vrt pri Rijadu, ne dovoli vstopa na svoje ozemlje. Temu naj bi botroval diplomatski spor med državama, ki je vzplamtel minuli mesec in zaradi katerega je Rijad med drugim odpoklical svojega veleposlanika iz Stockholma.

Štiri opice, znane kot pritlikave marmozetke, so se v živalskem vrtu v kraju Skansen skotile pred letom dni. Poslali naj bi jih v živalski vrt v bližini savdske prestolnice, a zaenkrat ostajajo na Švedskem.

"Zaradi politične situacije savdske oblasti niso izdale dovoljenja za uvoz opic," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik švedskega živalskega vrta Jonas Wahlström.

Spor med Švedsko in Savdsko Arabijo je izbruhnil minuli mesec, ko je slednjo zmotil govor švedske zunanje ministrice Margot Wallström, v katerem je kritizirala stanje človekovih pravic v Savdski Arabiji. Švedska je zaključila vojaško sodelovanje z arabsko državo, Rijad pa je odpoklical svojega veleposlanika v Stockholmu in med drugim prenehal izdajati poslovne vize.

Odnosi naj bi se po zagotovilih švedskih predstavnikov spet normalizirali in zalivska monarhija naj bi v kratkem ponovno začela izdajati vizume.

"Je nekoliko komično. Morali bomo počakati, da švedskim poslovnežem spet začnejo izdajati vizume. Mogoče pa tudi opice potrebujejo vizume," je menil Wahlström.

Pritlikave marmozetke tehtajo nekaj več kot 100 gramov in so najmanjši primati na svetu, piše britanski BBC.

loading...
Loading...