Revija Reporter
Magazin

Stefan Kraft, gospod univerzalni

Filip Musevski
617

28. jan. 2024 20:00

Deli na:

Stefan Kraft

Profimedia

Tridesetletni avstrijski smučarski skakalec je nesporno med najboljšimi v zgodovini tega športa – kdo so njegovi tekmeci?

Avstrijski skakalec je sezono začel izjemno in s štirimi zmagami na prvih štirih tekmah hitro vložil glavno kandidaturo za končno slavje v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki jo zdaj uspešno nadaljuje skozi sezono. Letošnji izbruh pa nikakor ni edini v bogati karieri Stefana Krafta, ki ga vse hitreje potiska med najboljše v zgodovini tega športa.

Stefan Kraft je definicija univerzalnega skakalca; hkrati ima dober odriv in neverjetno aerodinamičen položaj v zraku, ki ga je užitek gledati.

Famozni občutki, ki jih skakalci v svojih izjavah tako pogosto omenjajo, pridejo in grejo, brez pravega pojasnila o tem, zakaj jih ne morejo zadržati dlje. Kraft pa je eden tistih, ki je občutke vedno znova, tudi če jih je za krajši čas izgubil, našel ter se vrniti še močnejši, kot je bil prej.

Že zdaj je jasno, da bo za vedno zapisan na kratek seznam najboljših vseh časov. Ta status si je priboril s tem, ko je dobil dva velika kristalna globusa, za tretjega pa se bo več kot očitno boril letos.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24