Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Srhljivka v Wolfsburgu odnesla rdeče vrage

Deli na:
Srhljivka v Wolfsburgu odnesla rdeče vrage

Foto: Reuters

Na včerajšnjih tekmah zadnjega kroga predtekmovanja nogometne lige prvakov, igrali so v skupinah A, B, C in D, je bilo največ pozornosti namenjene obračunoma v skupini B, kjer še niso bili znani udeleženci izločilnega dela. V osmino finala sta se nazadnje uvrstila še Wolfsburg po zmagi nad Manchester Unitedom s 3:2 ter PSV, ki je CSKA premagal z 2:1.

Pred tekmama Wolfsburg - Manchester United in PSV - CSKA so bili v igri za nadaljevanje še Nemci, Nizozemci in Angleži. United in Wolfsburg sta poskrbela za pravo srhljivko s številnimi preobrati, na koncu pa z nesrečnim razpletom za Angleže.

Rdeči vragi so se kmalu znašli v zaostanku, čeprav so povedli, izid 1:2 pa je dolgo pomenil, da Angleži plešejo po robu. Vratar David de Gea je poskrbel za nov dramatičen vložek, ko je šel neuspešno po žogo izven kazenskega prostora, toda nazadnje s konicami prstov še ubranil strel Andreja Schürrleja. Za nekaj minut so bili sicer izbranci Louisa van Gaala kljub zaostanku že v osmini finala, ker je na drugi tekmi povedel CSKA.

A se je vse še enkrat obrnilo. Najprej v prid Unitedu, ko je domači nogometaš Joshua Guilavogui z lepim lobom premagal svojega vratarja. Toda že v naslednji minuti je Naldo zadel za 3:2 in tokrat je bilo za Manchester res vsega konec, ker je medtem tudi PSV zadel še dvakrat. Končni razplet v tej skupini: 1. Wolfsburg, 2. PSV, 3. United. Za Nizozemce sta za popoln preobrat v zgolj osmih minutah (od 78. do 86.) poskrbela Davy Pröpper in Luuk de Jong.

V preostalih skupinah je šlo bolj za prestiž in potrjevanje mest na vrhu. Pri tem sta bila uspešna Jan Oblak in njegov Atletico: Španci so gostovali pri Benfici, s katero so imeli pred zadnjim krogom enako število točk. Neodločen izid bi na vrh popeljal Portugalce, zmaga pa Madridčane. Oblak se je izkazal, zanesljive obrambe slovenskega reprezentanta pa so nadgradili njegovi soigralci v napadu, Saul Niguez in Luciano Vietto sta zadela že v prvem polčasu. V drugem so domačini sicer znižali, toda izid 1:2 je bil tudi končni, kar je pomenilo, da je Atletico končal na vrhu te skupine.

V drugi tekmi te skupine sta se v boju za tretje mesto pomerila kluba z dna lestvice, Astana Branka Ilića - igral je vso tekmo - je povedla proti Galatasarayu, ki pa se je hitro vrnil in z izidom 1:1 potrdil tretje mesto v skupini.

Real je potrdil prvo mesto s ponižanjem švedskega Malmöja. Katastrofo Švedov so napovedali že s 3:0 v prvem delu, v nadaljevanju pa so se Cristiano Ronaldo in druščina povsem razleteli. Portugalec je dosegel štiri gole (in tako postal prvi, ki jih je v skupinskem delu tega tekmovanja dosegel 11), tri v začetku drugega dela v 12 minutah, Madridčani pa so na koncu slavili kar z 8:0. Bolje so jo v obračunu s favoriti odnesli pri Šahtarju, saj je PSG zmagal "le" z 2:0.

Manchester City je v skupini D poraz z Borussio Mönchengladbach v dveh minutah spremenil v zmago. Potem ko so Nemci povedli z 2:1 v 43. minuti, je v zadnjem delu tekme junak pri Cityju postal Raheem Sterling z zadetkoma v 80. in 81., potrdil jo je Wilfried Bony. V tej skupini je tako City skočil na prvo mesto, ker je Juventus na drugi tekmi izgubil proti Sevilli z 0:1, edini strelec je bil Fernando Llorente.