Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Srebrni Kauzer zasut s čestitkami

Deli na:
Srebrni Kauzer zasut s čestitkami

Foto: Getty Images

Za slovenskimi olimpijci in njihovimi navijači ob tekmovališčih in v domovini sta naporna dneva. Dan po zlatu Tine Trstenjak je ljubitelje športa razveselil Peter Kauzer, ki si je s srebrom na kajakaškem slalomu prislužil številne čestitke in osrednje mesto v medijih.

Kauzer je končal sušo na olimpijskih igrah, kjer je doslej zaman naskakoval medaljo. V Riu mu je uspelo, s srebrom pa je navdušil Slovence. Tudi politični vrh, ki je lahko manj kot 24 ur po Trstenjakovi spet pošiljal čestitke uspešnemu slovenskemu športniku.

Čestitke, @peterkauzer, bravo @TeamSlovenia. Znova dan za v slovensko športno zgodovino! Veselimo se z vami, so v čestitki na Twitterju zapisali pri resornem ministrstvu za šport.

Predsednik Borut Pahor se je s sliko spomnil kolajne, ki jo je Kauzer pred odhodom na OI izdelal na predstavitvi reprezentance: Na predstavitvi @TeamSlovenia v KP ste jo izdelali, danes srebro osvojili. Ker ste verjeli. Čestitke @peterkauzer!

Predsednik vlade Miro Cerar pa je zapisal Bravo, čestitke, @peterkauzer! Več kot zasluženo!

Uspeha srebrnega olimpijca so se razveselili tudi pri kajakaški zvezi, kjer so najprej poudarili, da je čakanja konec: Pa smo jo dočakali. Po 20 letih nova olimpijska kolajna za slovensko kajakaštvo. Čestitke, Peter Kauzer!! Pozneje pa so vsem, ki so morda zamudili najpomembnejše trenutke v karieri Petra Kauzerja, ponudili še bogato galerijo slik in videoposnetkov.

Tudi v osrednjih slovenskih medijih ima srebrni olimpijec glavno besedo. Po zlati kolajni še srebrna, so na naslovnici pod sliko Kauzerja v zmagovalnem veselju po koncu nastopa zapisali pri Delu, članek o njem pa naslovili Obljube hčerki ne bo prelomil, prinaša ji srebrno darilo. Poudarili pa so, da ima njegova medalja zanj in za vse okrog njega zlat lesk.

Tudi pri Dnevniku so sliko Kauzerja postavili na naslovnico, v članku pa zapisali, da so "Kauzerjev krik veselja slišali tudi v faveli". Dodali so, da je s kolajno v Riu dodal kamenček v mozaiku, ki mu je še manjkal v sijajni karieri.

Večni osmoljenec med nesmrtne, pa so spletni članek o Kauzerju naslovili pri Večeru, kjer so tudi opozorili, da gre v tretje rado, potem ko je Kauzer kot eden od favoritov ostal praznih rok v Pekingu in Londonu.

Športni časnik EkipaSN je poudaril, da je Kauzer končno dobil kolajno, ki se mu je dolgo izmikala, članek pa so naslovili s Kavčar se srebrno smeje. Poudarili so, da kolajne od njega niso pričakovali, a je v Riu nalogo opravil zelo dobro in brez napake.

RTV Slovenija je spletni članek o srebrnem Kauzerju naslovila z njegovo izjavo Vozite me, kamor hočete, jaz sem svoje že naredil. Seveda pa so ponudili še možnost ogleda posnetkov voženj, podelitve medalj in slavja v njegovem domačem Hrastniku.