lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Magazin

Sramota: 83 odstotkov rimskih policajev za silvestrovo na bolniški

Deli na:
Sramota: 83 odstotkov rimskih policajev za silvestrovo na bolniški

Foto: Reuters

V Rimu, kamor so se v prazničnih dneh zgrinjale množice ljudi, je večina policistov na silvestrovo ostala doma. Kar 83,5 odstotka jih je namreč šlo na bolniško. Župan Ignazio Marino je dejanje ostro obsodil in napovedal odločne ukrepe. "Ne izključujem niti odpuščanj," je dejal včeraj za televizijo Rai.

"Z vso potrebno resnostjo in strogostjo je treba natančno ugotoviti, kaj se je zgodilo," je po navedbah nemške tiskovne agencije dpa še povedal župan. "Pri deležu, ki se bliža 90 odstotkom, je težko verjeti, da je šlo za naključje," je dodal.

Ostro sta se odzvala tudi italijanska vlada in premier Matteo Renzi ter ponovno napovedala reformo javnega sektorja. "Ravno zato bomo v letu 2015 spremenili pravila zaposlovanja v javnem sektorju," je po poročanju spletne izdaje britanskega časnika Telegraph sporočil Renzi.

Predstavniki policistov so zanikali, da bi bili leni, ampak naj bi bila odsotnost povezana s sporom z vlado glede plačila in pogojev dela. "Nas je 5900, moralo pa bi nas biti 9400. S takšnimi številkami ne moremo zagotavljati 24-urne službe sedem dni v tednu," je povedal vodja policijskega sindikata Stefano Giannini.

Policisti so v službi prijavili bolniško večinoma zaradi bolezni, nekateri pa so se izgovarjali tudi na krvodajalsko akcijo ali nenadne slabosti.

Na ulicah Rima je novo leto pričakalo več kot pol milijona ljudi. Kakih 600.000 se jih je zabavalo na rimskih zgodovinskih trgih in uporabljalo nedovoljena pirotehnična sredstva v okolici Koloseja.

Loading...