Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sprejem junakov: srebrni odbojkarji na Kongresnem trgu

Deli na:

Za slovensko odbojkarsko reprezentanco, ki se je dopoldan vrnila z evropskega prvenstva s srebrom, je še drugi sprejem. Po prvem na letališču Jožeta Pučnika so jih tokrat pozdravili še navijači na Kongresnem trgu v Ljubljani. Izbranci Andree Gianija so večkrat poželi bučen aplavz, na odru pa so si nato dali duška.

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, ki je prvi dobil besedo, je zbrani množici dejal: "Težko je v teh trenutkih kaj povedati. To kar smo tam občutili ... Vsi smo iskreno čutili podporo vas v Sloveniji."

Ko so drug za drugim na oder poklicali Alena Pajenka, Alena Šketa, Mitjo Gasparinija, Miho Plota, Dejana Vinčića, Jana Kozamernika, Daniela Konciljo, Jana Klobučarja, Janija Kovačiča, Jana Pokeršnika, Gregorja Ropreta, Tineta Urnauta, Klemna Čebulja in Uroša Pavlovića, na koncu še selektorja Andreo Gianija, se je začelo rajanje in skakanje po odru.

Navijače in reprezentanco sta pozdravila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in ljubljanski župan Zoran Janković. Ministrica je izpostavila izjemni ekipni duh in predanost, ki je krasila odbojkarje v Bolgariji, ljubljanski župan je bil bolj redkobeseden, a je požel aplavz Kongresnega trga z obljubo: "EP 2019 bo v Sloveniji. In to v Stožicah."

Ko je do besede prišel Giani, je sledil nov bučen aplavz, italijanski strokovnjak pa je ganjeno dejal: "Zelo, zelo sem vesel. Ti fantje so prijetni. To je bila zame čudovita izkušnja. Zelo sem čustven. Hvala!"

Za njim je spregovoril še kapetan Urnaut, najboljši sprejemalec med napadalci EP: "Zdaj se šele začenjamo zavedati, kaj nam je uspelo. Ponosen sem na celo ekipo, štab, zvezo, navijače. Vsi ste nam omogočili, da smo dosegli, kar smo." Ko je besedo predal cimru Gaspariniju, ta je izpostavil, da so sanjali o takšnem uspehu, nato pa ga dosegli, se je začelo skakanje in vzklikanje Kdor ne skače, ni Slovenc, fotografiranje in petje - za mikrofon je poprijel tudi Giani in skupini Mambo Kings pomagal zapeti "svojo" Marino.