sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Šport se vrača: s porurskim derbijem se začenja nemška bundesliga

Deli na:
Šport se vrača: s porurskim derbijem se začenja nemška bundesliga

Foto: Reuters

Danes se bo po približno dvomesečni prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa vendarle nadaljevala prva od najmočnejših nogometnih lig. Čeprav bodo stadioni prazni, se navijači veselijo tekem prve in tudi druge nemške lige, v katerih je pred prekinitvijo najbolje kazalo Bayernu in Arminii Bielefeldu.

V prvi nemški ligi ima Bayern po 25 krogih na vrhu 55 točk, sledita Borussia Dortmund z 51 in Leipzig, katerega član je tudi Kevin Kampl, s 50 točkami. Hoffenheim, uradno matični klub Bravovega vratarja Domna Grila, je deveti s 35 točkami.

Trenutno je na mestih, ki vodijo v ligo prvakov, ob prvi trojici še Borussia Mönchengladbach, ki ima 49 točk, na mestih za evropsko ligo pa sta Bayer Leverkusen in Schalke. V coni izpada oziroma kvalifikacij za obstanek pa so Fortuna Düsseldorf, Werder Bremen in Paderborn.


V drugi ligi najbolje kaže Bielefeldu, ki ima po 25 krogih 51 točk, sledita Stuttgart s 45 in Hamburger SV s 44. Nürnberg Adama Gnezde Čerina je 14. z 29 točkami, Dynamo Dresden, ki je v drugem delu sezone Aluminiju posodil Luko Štora, pa je zadnji s 24 točkami in mu grozi izpad v tretjo ligo.

Vrhunec prvega kroga nadaljevanja bo današnji porurski derbi v prvi ligi med Dortmundom in Schalkejem, ki se bo začel ob 15.30. Kamplov Leipzig bo takrat gostil Freiburg. So pa ob tem navijače pozvali, naj se ne zbirajo pred stadioni, saj bi bile tekme v nasprotnem primeru lahko ustavljene.

Nemške klube bo kljub nadaljevanju prvenstva sicer prizadela finančna izguba. Nemški časnik Kicker je poročal, da bodo klubi v prvi in drugi ligi izgubili okoli 92 milijonov evrov zaradi praznih tribun. Številka pa bi bila še precej višja, če bi sezono odpovedali, saj bodo klubi zaradi nadaljevanja prvenstev vendarle upravičeni do prihodkov iz televizijskih pravic.