Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Spored prve tekme novoletne turneje odvisen od poljskih testov

Deli na:
Spored prve tekme novoletne turneje odvisen od poljskih testov

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Smučarski skakalci bodo danes ob 16.30 v Oberstdorfu začeli prvo posamično tekmo 69. novoletne turneje. Kakšen bo spored, pa je odvisno od vnovičnih testov poljske reprezentance na novi koronavirus. Poljake so po pozitivnem primeru Klemensa Muranke najprej ostali brez kvalifikacij, po ponovnih testih pa se jim vseeno obeta nastop na tekmi.

Ponedeljkove kvalifikacije je sicer v zahtevnih razmerah dobil Avstrijec Philipp Aschenwald Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom in Cenetom Prevcem. Na tekmo so se uvrstili še štirje varovanci Robija Hrgote, in sicer Anže Lanišek (8. v kvalifikacijah), Domen Prevc (26.), Bor Pavlovčič (27.) in Peter Prevc (41.).

Vsi bi se morali v prvi seriji nastopiti v dvobojih na izločanje, kot veleva tradicija novoletne turneje. Toda spored bi lahko spremnilo dogajanje v poljski reprezentanci zaradi še tretjih testov na novi koronavirus.


Ob prvem testiranju je bil pozitiven Muranka, zaradi česar je bila izločena celotna poljska skakalna vrsta. Drugo je bilo nato pri 26-letniku negativno, kasnejši tretji testi celotne ekipe pa bodo dokončno razkrili usodo Poljakov na prvi tekmi. Mednarodna smučarska zveza jim bo namreč dovolila nastop, če bodo izvidi, rezultati le teh bodo znani dopoldne, negativni.

V tem primeru bodo za vseh sedem članov ekipe pripravili eno trening serijo ob 14.30, nato bo sledila poskusna serija ob 15. uri, na tekmi ob 16.30 pa bo nastopilo vseh 62 skakalcev, tudi Žiga Jelar, ki je bil v kvalifikacijah prekratek.

Če bo kdo od Poljakov pozitiven, bo obveljal prvotni spored s poskusno serijo ob 15. uri ter prvo serijo dvobojev v parih ob 16.30. V njej bi Ceneta Prevca izzval Rus Mihail Nazarov, Laniška pa Kanadčan Mackenzie Boyd-Clowes. Domen Prevc bi odprl tekmo in se pomeril proti domačinu Markusu Eisenbichlerju, Pavlovčič pa z Rusom Jevgenijem Klimovom, medtem ko bi Peter Prevc skakal proti Švicarju Gregorju Deschwandenu.