GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Spektakel v Parizu, svoj prispevek dal tudi Goran Dragić

Deli na:
Spektakel v Parizu, svoj prispevek dal tudi Goran Dragić

Goran Dragić - Foto: Instagram

Košarkarji Chicago Bulls so sinoči v severnoameriški ligi NBA gostovali v Parizu, kjer so se pomerili z Detroit Pistons in v razprodani dvorani Accor zmagali s 126:108. Goran Dragić, ki se je v francoski prestolnici razveselil tudi obiska kolesarskega asa Primoža Rogliča, je k zmagi bikov prispeval tri točke, dva skoka in dve podaji.

Na tekmi je blestel košarkar s francoskim priimkom Zach LaVine, ki je dejal, da je bil njegov pradedek Francoz, in za bike dosegel 30 točk. "Mogoče mi tu na stari celini bolj ustreza zrak," je dejal LaVine.

DeMar DeRozan je za bike, ki nikoli niso zaostajali, dodal 26 točk, Nikola Vučević pa je tekmo končal s 16 točkami, 15 skoki in šestimi podajami.

Dragić je imel na voljo 14 minut, v tem času pa je zadel enega od treh metov na koš za tri točke ter po dva skoka in podaji.

Pri batih je bil prvi strelec Bojan Bogdanović s 25 točkami, Killian Hayes, edini Francoz v obeh ekipah, pa je dosegel štiri točke za Detroit ob skromnem metu 2-13, vendar je dodal osem podaj. "Malo smo jezni, da nocoj nismo zmagali," je po tekmi v domovini dejal Hayes.

Devetnajstletni Victor Wembanyama, mladi francoski fenomen, ki bo bržkone prvi izbor naslednjega nabora NBA, je sedel ob parketu, dvorano so do zadnjega napolnili številni zvezdniki, med njimi tudi nogometaš Kylian Mbappe, košarkarji Magic Johnson, Richard Hamilton, Ben Wallace in Tony Parker, glasbeniki Pharrell Williams, Lil Baby in drugi, dirkači formule 1, med njimi tudi Charles Leclerc.

Komisar lige Adam Silver je dejal, da sicer te tekme noče primerjati z ameriško tekmo zvezd All-Star: "Ne bi rad primerjal, vendar je to še najbližja stvar evropski tekmi zvezd, ki jo imamo."


Kot je dodal Silver, gre tudi za praznovanje mednarodnega odtisa današnje lige NBA v svetu. Ko so biki z legendarnim Michaelom Jordanom leta 1997 gostovali v Parizu, je bil približno eden na 14 košarkarjev lige NBA rojen zunaj ZDA. Zdaj je to razmerje 1:4.

"Posebno je tudi, ker ne zastopamo le Detroita, ampak tudi celotno ligo NBA," je dejal trener batov Dwane Casey. "Blagovno znamko poskušamo postaviti na dobro mesto - na mesto, kjer košarka raste."

"Super je, da si ljudje tukaj v Parizu lahko od blizu ogledajo ligo NBA," pa je menil trener bikov Billy Donovan in dodal: "Zaveš se, da šport tako pozorno spremljajo po vsem svetu. Bilo je neverjetno. Dvorana je bila razprodana."

Naslednja tekma bike čaka v ponedeljek, ko bodo v domači dvorani v Chicagu gostili Atlanto.

V ponovitvi lanskega finala pa so Boston Celtics s 121:118 po podaljšku premagali Golden State Warriors. Jayson Tatum in Jaylen Brown sta popeljala Kelte do osme zmage v nizu.

Tatum je dosegel 34 točk in 19 skokov, Brown pa je dodal 16 točk, vključno s trojko 19 sekund pred koncem rednega dela, ki je popeljala Boston do podaljška.

Pri bojevnikih, ki so pred tem proti Keltom slavili štirikrat zaporedoma, je Stephen Curry dosegel 29 točk, Jordan Poole 24 in Klay Thompson pa po 24.