Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Magazin

Španska legenda hvali Luko Dončića: Vsi v Realu smo vedeli, da mu bo uspelo

Deli na:
Španska legenda hvali Luko Dončića: Vsi v Realu smo vedeli, da mu bo uspelo

Sergio Llull in Luka Dončić sta bila soigralca pri Realu. - Foto: Twitter

Eden najboljših španskih košarkarjev zadnjega desetletja, Sergio Llull, je v pogovoru za televizijsko platformo za predvajanje športnih vsebin DAZN nekaj besed namenil Luki Dončiću. Med drugim je dejal, da so vsi v Real Madridu vedeli, da bo mladi Slovenec uspel v ligi NBA, saj mu je tamkajšnja igra pisana na kožo.

Luka Dončić je večkrat poudaril, da so mu starejši igralci Real Madrida zelo pomagali pri vključitvi v člansko zasedbo. Dončić je prvo tekmo v dresu prve ekipe iz španske prestolnice odigral 30. aprila 2015, ko je bil star 16 let, dva meseca in dva dneva. S tem je postal najmlajši debitant v članski ekipi Real Madrida in tretji najmlajši v španskem prvenstvu po Rickyju Rubiu in Angelu Rebolu.

"Vsi v Realu smo vedeli, da mu bo uspelo, po pravici povedano pa ni nihče pričakoval takšnih številk in povprečij, ki jih ima zdaj," je začel 32-letni španski reprezentant.

"Luka je zelo mlad in pameten igralec, ki izjemno dobro izkorišča prostor na igrišču. Zaradi svoje telesne konstitucije je dober v skoku, pri podajah oziroma pregledu nad igriščem, hkrati pa lahko koše dosega iz vseh pozicij. Liga NBA mu je pisana na kožo."

Sergio Llull je dodal, da je Dončiću z veseljem pomagal na začetku kariere, saj se zaveda, kako pomembne so izkušnje in dobri nasveti za razvoj mladega igralca.

Luka Dončić, ki na razplet lige NBA po prekinitvi zaradi koronske krize čaka v Sloveniji, je z Llullom pogosto v stiku prek družbenih omrežjih, zelo ga pa spoštuje še en zlat slovenski reprezentant in zaenkrat še član Real Madrida, Klemen Prepelič, ki je svojemu psu čivavi dal ime Llull.

loading...
Loading...