Razsvetljenje Dobra karma

Četudi ste živi, je vaša duhovna smrt morda že...

bik, beli bik Svet24.si

Veliki beli bik zbežal pred mesarsko sekiro

karl erjavec drazgose 2020 bobo Reporter.si

Jože Dežman: Karlu Erjavcu so partizani umorili ...

trgovina, ženska, zaprtje, zaprta, lokal Svet24.si

Po novem tudi do 100 odstotnega nadomestila za ...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

Ben Afleck in Ana De Armas Odkrito.si

Ben Aflfeck pred poroko?

Jernej Kuntner Njena.si

Borisov zabaven sprehod po zakulisju Najinih ...

Magazin

Španija: Največja loterija na svetu razdelila kar 2,2 milijarde evrov

Deli na:
Španija: Največja loterija na svetu razdelila kar 2,2 milijarde evrov

Foto: Reuters

V Španiji se je dva dni pred božičnim večerom začelo množično obdarovanje. Na današnjem žrebanju v okviru največje in najstarejše loterije na svetu v španski operni hiši Teatro Real so namreč razdelili dobitke v skupnem znesku 2,2 milijarde evrov.

Iz španskega državnega loterijskega podjetja LAE so sporočili, da so Španci za srečke v tej igri letos vplačali 4,6 odstotka več denarja kot lani in s tem obrnili trend upadanja vplačil v zadnjih letih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Glavni dobitek je imenovan El Gordo oziroma "Debelinko" in znaša štiri milijone evrov, letos pa so ga izžrebali v več regijah države, med drugim v Madridu, La Rioji in Valencii. Izžrebali so ga 160-krat, saj so prodali toliko srečk s srečnimi številkami 13437. A Španci v praksi ne kupujejo celotnih srečk, saj ena stane 200 evrov. Raje namreč kupijo desetino srečke za 20 evrov. Zato prejmejo tudi samo desetino dobitka oz. 400.000 evrov.

Španska loterija je stara več kot 200 let in tradicionalno poteka v božičnem času. Žrebanje številk največje loterije na svetu v živo predvajajo po televiziji. Letos je žrebanje trajalo skoraj štiri ure, saj so poleg El Gorda v tem času razdelili tudi na stotine manjših dobitkov.

Božično loterijo izvajajo neprekinjeno vsako leto že od leta 1812. Tudi španska državljanska vojna konec 30. let prejšnjega stoletja je ni ustavila, saj sta obe strani konflikta priredili svoja žrebanja.

Loading...