zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Magazin

Šok iz španskega tabora: dva dni pred prvo tekmo SP odpuščen selektor

Deli na:
Šok iz španskega tabora: dva dni pred prvo tekmo SP odpuščen selektor

Foto: Reuters

Španska nogometna zveza je tik pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu odpustila selektorja Julena Lopeteguija, ker se je na skrivaj dogovoril, da bo prevzel vodenje madridskega Reala.

Nogometaši Španije so dva dni pred svojo prvo tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu v Sočiju proti evropskim prvakom Portugalcem ostali brez selektorja Julena Lopeteguija. Novico je danes potrdil predsednik španske zveze Luis Rubiales, poročajo agencije.

Glavni razlog je bilo dejstvo, da je španski velikan Real Madrid v torek objavil, da bo 51-letni Lopetegui po prvenstvu prevzel vodenje kraljevega kluba, je vodstvo španske zveze potrdilo na današnji izredni novinarski konferenci v Krasnodarju. "O tem nismo imeli nikakršnih informacij. Seveda bi Julen raje videl, da bi se zadeva razpletla drugače," je v zvezi s tem dejal Rubiales, ki pa je že dan pred tem potrdil, da je selektorjeva pogodba res vsebovala klavzulo, ki mu je omogočala predčasen odhod.

Jeza v španski izbrani vrsti je bila velika, saj sta tudi nogometaša Andres Iniesta in Sergio Ramos selektorja skušala prepričati, naj počaka z odhodom. Še bolj zanimivo pa je, da je Lopetegui pred vsega tremi tedni podpisal novo pogodbo o vodenju reprezentance, ki bi ga na izbrano vrsto vezala do evropskega prvenstva leta 2020.

"Položaj je zapleten, najbolj zapleten, kot si ga lahko predstavljamo," je o dogajanju v izbrani vrsti še dejal Rubiales, ki ni povedal, kdo bo zdaj v resnici vodil izbrano vrsto. "Od zdaj naprej iščemo selektorja," je odgovoril na neposredno novinarsko vprašanje. Kot resnega kandidata pa španski mediji omenjajo selektorja reprezentance do 21 let Alberta Celadesa."Za nas je to težak udarec, a stopili bomo skupaj," je še dejal predsednik in nadaljeval: "Reprezentanca pripada vsem Špancem. Zaradi določenih vrednot smo bili v današnjo odločitev prisiljeni. To naj bo tudi sporočilo vsem v zvezi, da obstajajo pravila obnašanja, ki jih je treba spoštovati. Julenu se zahvaljujemo za opravljeno, tudi zaradi njega smo v Rusiji, a se čutimo dolžni prekiniti naše sodelovanje."

Včerajšnja novica o tem, da bo Lopetegui prevzel beli balet, je povzročila veliko razburjenje na Iberskem polotoku. "Topovski strel proti izbrani vrsti" je zapisal celo madridski športni časnik As, ki je blizu Realu.

"Rubiales se je počutil izdanega. Real je ravnal neprimerno, Lopetegui še slabše. Trener je uničil prav vso zbranost ekipe tik pred SP," je odločitev komentiral dobro obveščeni španski novinar Manu Carreno v radijski oddaji El Larguero. Saj naj bi po njegovih informacijah tudi Rubiales prosil selektorja, ko je izvedel za njegov odhod, naj z Realom počakata na konec SP.

Novica pa ni razburila le navijačev v Španiji, ampak tudi nogometaše v pripravljalni bazi v Krasnodarju, je poročal časnik Sport. Vesela sta le Realova zvezdnika Sergio Ramos in Isco, so še zapisali pri časniku, pri katerem dodajajo, da je mir v selekciji skaljen. "To, kar nas je udarilo, je bolj meteorit kot pa bomba," pa o primeru piše časnik Marca.

Loading...