stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sodnik na SP v ragbiju se je nasmejan fotografiral z navijači zmagovite ekipe

Deli na:
Sodnik na SP v ragbiju se je nasmejan fotografiral z navijači zmagovite ekipe

Jaco Peyper (črna majica) z navijači Walesa. - Foto: Twitter

Svetovno prvenstvo v ragbiju na Japonskem je v zaključni fazi, saj so v nedeljo postali znani vsi polfinalisti. To so Anglija in Nova Zelandija ter Južna Afrika in Wales. Prav po tekmi slednjega v četrtfinalnem obračunu s Francozi pa je sodnik poskrbel za svojevrsten incident, ki odmeva v ragbijski javnosti.

Južnoafriški delivec pravice Jaco Peyper je namreč povzročil veliko jeze predvsem med francoskimi navijači. Ti sicer niso jezni zaradi same izključitve njihovega reprezentanta Sebastiena Vahaamahine, saj je bila ta povsem upravičena, pač pa zaradi njegovega obnašanja po tekmi.

Ta se je po obračunu, ki so ga Francozi izgubili z 19:20, fotografiral z valižanskimi navijači in oponašal prekršek Vahaamahine, ki je s komolcem udaril tekmeca Aarona Wainwrighta na začetku drugega polčasa, ko je Francija še vodila za devet točk.

Vahaamahinova prekršek in posledična izključitev sta dodobra spremenila potek tekme in Wales je nato zmagal za točko ter se bo v polfinalu meril z Južno Afriko.

Francoski navijači, ki na sojenje niso imeli večjih pripomb, pa so bili presenečeni, ko so videli Peyperja, kako se pred fotoaparati smehlja z valižanskimi navijači ob pitju piva in ima dvignjen komolec pod brado enega izmed njih, kot da bi oponašal omenjeni prekršek.

S tem je prizadel francoske navijače in tudi druge uporabnike Twitterja, ki so njegovo potezo na družbenem omrežju označili za sramotno in neumno ter pozvali odgovorne, naj ga izločijo s prvenstva oziroma ga kako drugače kaznujejo.

Pri svetovni ragbijski zvezi so napovedali, da bodo primer obravnavali, dejanje sodnika pa za zdaj ne komentirajo.