Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

SNG Maribor z julijem ponovno vabi na predstave

Deli na:
SNG Maribor z julijem ponovno vabi na predstave

SNG Maribor - Foto: Bobo

Slovensko narodno gledališče (SNG) Maribor po dve in pol mesečni prekinitvi vseh delovnih procesov zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa ponovno odpira vrata ter vabi na predstave Drame, Opere in Baleta. Prva na sporedu 9. junija bo dramska uprizoritev Pošta Roka Gregorja Vilčnika, ki se podpisuje tudi kot rokgre.

V Drami v juniju napovedujejo še še ponovitve Molierove komedije Šola za žene ter Brezmadežne po romanu Colma Toibina Marijin testament.

Balet bo 19. in 20. junija slavnostno obeležil 15-letnico premiere Edwarda Cluga Radio and Juliet, ki se lahko pohvali z največjim številom mednarodnih gostovanj v zgodovini slovenskega baleta.

Solisti, zbor in orkester Opere bodo pod taktirko Simona Krečiča 26. junija pred gledališčem na Slomškovem trgu izvedli Gala koncert opernih arij. Opereta Netopir bo v Veliki dvorani na sporedu 2. julija.

Serijo predstav pred poletnimi počitnicami bo zaključil Balet. Premiera avtorskega projekta Gaja Žmavca Little Creation bo 3. julija. Baletni triptih Falling Angels v koreografiji Alexandra Ekmana, Edwarda Cluga in Jiržija Kyliana, ki je doživel premiero tik pred začetkom epidemije covida-19, pa bo na ogled 10. julija.



Opera in Balet SNG Maribor bosta gostovala tudi na Festivalu Ljubljana, in sicer 6. julija z opereto Netopir in 13. julija z baletnim trojčkom Falling Angels.

Za abonente bodo v SNG Maribor do konca septembra odigrali dramske in baletne predstave, ki so že doživele premiero v aktualni sezoni. Za predstave in koncerte, ki so bili razpisani v posameznem abonmaju in niso bili odigrani, pa bodo izdali vavčerje v sorazmernem deležu vrednosti abonmaja oziroma v vrednosti vstopnic. Gledalci jih bodo pri gledališki blagajni lahko unovčili za nakup abonmajev ali posameznih vstopnic Drame, Opere in Baleta do konca leta 2021.

Napovedani Gala baletni koncert s solisti moskovskega Bolšoja in sanktpeterburškega Mariinskega gledališča bodo poskusili izvesti do konca koledarskega leta.

Repertoar za sezono 2020/2021 bodo predstavili 23. junija, z vpisom abonmajev pa začeli 24. avgusta. V SNG Maribor ob tem napovedujejo, da bodo zagotovili največjo možno varnost tako zaposlenih kot tudi gledalcev.