danijel borojević Svet24.si

Skrivnost najbolj iskanega slovenskega kriminalca

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

protest vlada ljubljana jenull policija pl Necenzurirano

Strojevodje iz Auschwitza #kolumna

hisa frantar ng Reporter.si

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

Senidah Odkrito.si

Senidah - Nevihta se pripravlja ...

tina maze Ekipa24.si

No, tega ne poskušajte sami! Tina Maze ve kako se...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sneg pobelil Dubrovnik

Deli na:
Sneg pobelil Dubrovnik

Foto: Arhiv Reporterja

Dubrovnik se je danes zbudil pod snežno odejo. Na ulicah je nekaj centimetrov snega, ki je povzročil preglavice predvsem voznikom avtomobilov brez zimske opreme.

Lokalni mediji poročajo, da je bilo tudi nekaj prometnih nesreč zaradi zimskih pogojev na cestah. Težave so tudi v javnem mestnem prometu.

Dubrovniški štab civilne zaščite je pozval prebivalce, naj se ne vozijo z avtomobili, če nimajo ustrezne zimske opreme, a nasveta nekateri niso poslušali in prišlo je do lažjih prometnih nesreč, tudi verižnih trčenj, zaradi drsenja vozil, poroča novičarski portal dulist.hr.

Dodaja, da je promet zaradi spolzkih vozišč ustavljen na nekaj cestah v mestu, večinoma na strmih ulicah.

Težave imajo tudi v mestnem prevozniškem podjetju Libertas, ki je napovedalo, da bo prihajalo do zamud in da ne bodo mogli povsem spoštovati voznega reda. Hrvaški mediji poročajo, da je eden od mestnih avtobusov zdrsnil s ceste, poškodovan naj bi bil voznik.

Iz mestne uprave so sporočili, da ceste plužijo, da pa imajo le dve vozili za čiščenje snega. Pozvali so tudi pešce k previdnosti, ker so tla pod snežno odejo zaledenela. Prejšnjo noč je bila temperatura v Dubrovniku pod ničlo.

V Dubrovniku poudarjajo, da imajo srečo, ker so otroci na zimskih šolskih počitnicah, tako da ni bilo dodatne prometne gneče v jutranjih urah.

Uporabniki lokalnih spletnih portalov so objavljali fotografije zasneženega Dubrovnika in okolice, še najbolj idilične pa so podobe zasneženega otoka Lopud.