stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Smešno nizka varščina za Pistoriusa: 630 evrov

Deli na:
Smešno nizka varščina za Pistoriusa: 630 evrov

Foto: Reuters

Bivšemu paraolimpijcu Oscarja Pistoriusa, ki ga je nedavno južnoafriško vrhovno sodišče v prizivnem postopku obsodilo zaradi umora, so danes naložili plačilo varščine v vrednosti 10.000 randov ali 630 evrov. Pistoriusov odvetnik je danes napovedal, da se bo obramba pritožila na razsodbo vrhovnega sodišča.

"Primer je preložen do 16. aprila 2016. Prosilec je izpuščen na prostost po plačilu 10.000 randov," je na pretorijskem vrhovnem sodišču razsodil sodnik Aubrey Ledwaba, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sodnik Ledwaba je ob tem pojasnil, da Pistorius ostaja v hišnem priporu, a bo lahko z dovoljenjem pristojnih oblasti zapustil svoje posestvo v Pretorii. Hkrati bodo bivšega paraolimpijca elektronsko nadzorovali.

Pistoriusov odvetnik Barry Roux je ob tem danes na sodišču napovedal, da se bo obramba pritožila na ustavno sodišče. Tožilec Gerier Nel je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes na sodišču dejal, da ima Pistorius pravico do pritožbe, in hkrati izrazil dvom, da bo pritožba uspešna.

"Nismo prepričani, da bo ta pritožba na ustavno sodišče uspešna," je dejal.

Južnoafriško vrhovno prizivno sodišče je pred dnevi v prizivnem postopku Pistoriusa obsodilo zaradi umora dekleta Reeve Steenkamp. Sodišče na prvi stopnji mu mora sedaj izreči novo kazen, ki za umor znaša najmanj 15 let.

Pistorius je na valentinovo leta 2013 s štirimi streli skozi zaprta vrata kopalnice ustrelil svoje takrat 29-letno dekle Reevo Steenkamp. Atlet ves čas trdi, da je bil prepričan, da je v kopalnici vlomilec.

Pistorius je bil lani obsojen na pet let zapora zaradi nenaklepnega uboja. Tožilstvo, ki ga je bremenilo umora, se je na obsodbo pritožilo in vrhovno prizivno sodišče mu je pritrdilo.