atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovo od Kobeja Bryanta in hčerke Gianne

Deli na:
Slovo od Kobeja Bryanta in hčerke Gianne

Foto: Reuters

V nabito polni dvorani Staples center, kjer igrajo Los Angeles Lakers, je v ponedeljek potekala spominska slovesnost za tragično preminulim zvezdnikom košarkarske lige NBA Kobejem Bryantom in njegovo 13-letno hčerko Gianno, ki sta skupaj še s sedmimi ljudmi umrla januarja v nesreči helikopterja.

Spominsko slovesnost je začel znani komik Jimmy Kimmel, ki je prebral imena žrtev in pozval k donacijam v sklad za pomoč družinam umrlih. Denar od prodaje vstopnic za slovesnost je namenjen športni fundaciji Mamba in Mambacita, ki podpira športne programe v revnih skupnostih.

Vdova pokojnega Vanessa Bryant, s katero je bil zvezdnik Lakersov skupaj od leta 1999, je hvalila njegovo predanost družini. "Bog je vedel, da ne moreta biti na svetu drug brez drugega. Moral ju je pripeljati domov, da ju ima skupaj. Dragi, dobro poskrbi za našo Gigi," je dejala za hčerko Gianno in zagotovila, da jo je imel rad bolj, kot je možno izraziti z besedami.

Na prireditvi, ki je trajala dve uri, so med drugim peli Beyonce, Alicia Keys in Christina Aguilera, slovesnost pa se je končala s prikazom Bryantovega filma Dear Basketball, ki je dobil oskarja.

Poleg nastopajočih so prišli tudi drugi zvezdniki, kot so Kanye West, Kim Kardashian, Jennifer Lopez in Alex Rodriguez.

Prišle so košarkarske legende, med njimi Jerry West, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Michael Jordan, Shaquille O'Neal, Phil Jackson, ter sedanji igralci, kot so Stephen Curry, Kyrie Irving, James Harden, Pau Gasol in komisar lige Adam Silver.



Jordan, ki je končeval svojo kariero, ko jo je Bryant začenjal, je dejal, da mu je bil pokojnik kot mlajši brat. O'Neal je opisal sodelovanje z Bryantom na parketu od leta 1996, ko sta med leti 2000 in 2002 osvojila tri zaporedne šampionske prstane, in dejal, da sta bila kot legendarna člana skupine The Beatles, John Lennon in Paul McCartney. "Silila sva drug drugega v eno najboljših košark vseh časov," je dejal.

Pokojnika sta se v dvorani med množico, oblečeno v rumeno in vijoličasto barvo Los Angeles Lakers, spomnili tudi košarkarici ženske poklicne lige Diana Taurasi in Sabrina Ionescu, saj bil Kobe Bryant velik podpornik ženske košarke.

Bryant je vseh svojih 20 let v prvenstvu NBA igral za jezernike, s katerimi je osvojil pet naslovov prvaka in nosil dve številki dresa 8 in 24. Obe številki je klub sedaj upokojil. Bryant je tudi tretji najboljši strelec lige NBA vseh časov.

Vanessa Bryant je sicer že pred spominsko slovesnostjo vložila tožbo proti helikopterskemu podjetju Island Express Helicopters Inc. in ločenemu podjetju Island Express Holding Corp., ki je bilo lastnik helikopterja.

V tožbi piše, da je bil pilot Ara Zobayan malomaren, ker je 26. januarja letel v slabih vremenskih razmerah in megli. Zobayan je sicer pogosto vozil Bryanta, usodnega dne pa je letel, četudi so na primer tudi policisti zaradi goste megle prizemljili svoje helikopterje.