Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Magazin

Slovenski skakalci danes v boj z Norvežani

Deli na:
Slovenski skakalci danes v boj z Norvežani

Foto: Bobo

Planica bo dopoldne gostila tretjo letalno prireditev. Ob 10. uri se bo v dolini pod Poncami začela ekipna tekma, na kateri bodo prvi favoriti Norvežani, a tudi Slovenci, ki so v četrtek in petek dosegli dve zmagi na posamičnih tekmah ter temu dodali drugo in tretje mesto, niso brez možnosti.

Ob obeh najboljših v preteklih dneh, Petru Prevcu in Robertu Kranjcu, ki imata v nedeljo priložnost, da na prvem in drugem mestu zaključita tudi v posebnem seštevku svetovnega pokala v poletih, bosta slovenske barve branila še Jurij Tepeš in Anže Semenič.

Norvežani imajo ob kopici odličnih letalcev največjo težavo v izboru, kdo ne bo smel skakati. Samo na petkovi tekmi so se Johann Andre Forfang, Kenneth Gangnes, Daniel-Andre Tande in Anders Fannemel zavihteli med deseterico, do 15. mesta je njihov uspeh dopolnil Andreas Stjernen. Vseh pet se je v četrtek uvrstilo celo med najboljših 12.

"Za nas bo prvi skakal Jurij Tepeš, nato Anže Semenič, pa Robi Kranjec in Peter Prevc. Favoriti so Norvežani, a tudi mi gremo na stopničke," pred tekmo pravi Janus.

Nastopile bodo še reprezentance Nemčije, Avstrije, Poljske, Japonske, Češke in ZDA.