GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski rokometaši boljši od Makedoncev

Deli na:
Slovenski rokometaši boljši od Makedoncev

Foto: Grega Wernig

Slovenska moška rokometna je na včerajšnji pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu premagala Severno Makedonijo s 33:28 (19:12). Slovenija se bo v soboto v Trbovljah v okviru priprav za nastop na evropskem prvenstvu pomerila s Črno goro.

* Športna dvorana, gledalcev 1100, sodnika Sok in Lah (oba Slovenija).
* Slovenija: Lesjak, Kastelic, Blagotinšek 3, Henigman 4, Marguč 4, Kavtičnik 1, Cingesar 5, Cehte 2, Kodrin 1, Šoštarić 2, Horžen 2, Žabić 2, Ovniček 2, Bombač 1, Mačkovšek 4, Mlakar.
* Severna Makedonija; S. Makedonija: Ristovski, Mitrevski, Tomovski, D. Manaskov 8, Velkovski 1, Stoilov 4, K. Lazarov, Taleski 4, V. Markoski, N. Markoski, Kuzmanovski 3, Kosteski, Tankoski 2, Georgievski, Krstevski, Popovski, Peševski 2, Mađovski 2, Serafimov 2, Miševski.

Slovenska reprezentanca je uspešno prestala prvi preizkus pred evropskim prvenstvom, prvega pod vodstvom novega selektorja Ljubomirja Vranješa. V Slovenj Gradcu je navdušila nabito polne tribune rokometnih navdušencev in Severno Makedonijo odpravila s 33:28.

Izmed preostale dvajseterice kandidatov za nastop na Euru je Slovenija proti tekmecem iz nekdanje skupne države nastopila brez nekaterih pomembnih členov - selektor je izven ekipe pustil Miho Zarabca, Jureta Dolenca, Klemna Ferlina in Blaža Janca -, a kljub temu brez večjih težav dobila obračun.


Do 18. minute (8:7) so se slovenskim fantom še nekoliko poznale posledice napornih treningov v Zrečah, nato pa so prestavili dve prestavi višje. Po zaslugi hitre igre so do sredine 26. minute pripravili delni niz 7:1, po katerem so proti Severni Makedoniji povedli že s sedmimi zadetki naskoka (15:8).

Lepe prednosti Slovenci nato do konca niso izpustili iz rok, obenem pa tekmecem niso dali najmanjše možnosti za preobrat. Za največ so povedli v 41. minuti, ko je Mario Šoštarič zabil za 26:17. Za tem je Vranješ v igro poslal tudi najmlajšega člana reprezentance. Dvajsetletni debitant Kristjan Horžen se je za izkazano zaupanje oddolžil z dvema goloma.

V slovenski izbrani vrsti je bil sicer na koncu s petimi zadetki najuspešnejši Darko Cingesar, po štiri so dodali Nik Henigman, Gašper Marguč in Borut Mačkovšek. Na drugi strani je sedem golov prispeval Dejan Manaskov.

Do odhoda na evropsko prvenstvo - Slovenija bo tja odpotovala v sredo popoldne - bo Vranješ s seznama prečrtal še štiri imena. Že to soboto njegove izbrance čaka še drugi pripravljalni preizkus. V Trbovljah se bodo ob 17. uri pomerili s Črno goro.

"Odigrali smo korektno tekmo, vseskozi smo imeli nadzor nad tekmeci. Pozna se, da se pri nekaterih stvareh še lovimo. Čaka nas še tekma s Črnogorci, nekaj treningov in podrobnosti še lahko izpilimo, da bomo pripravljeni za evropsko prvenstvo. Naši cilji so še višji od makedonskih, zato smo hoteli pokazati, da smo boljša ekipa. Hočemo tekmovati z najboljšimi in verjamem, da imamo na Švedskem realne možnosti za odmeven izid," je po tekmi na Koroškem dejal krilni igralec Gašper Marguč.