Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski pevci za berlinsko občinstvo

Deli na:
Slovenski pevci za berlinsko občinstvo

Foto: APZ Tone Tomšič

Nemški publiki v Berlinu se bosta predstavila Akademski pevski zbor Tone Tomšič in baročni orkester Akademije za glasbo, oba z Univerze v Ljubljani

Danes zvečer bodo pevci APZ Tone Tomšič v Slovenski cerkvi sv. Elizabethe v Berlinu nastopili z z dirigentko Jerico Gregorc Bukovec. Jutri, prav tako v Slovenski cerkvi, se obeta skupni koncert pevskega zbora in baročnega orkestra Akademije, na katerem bodo peli tudi solisti ljubljanske opere in profesorji Akademije za glasbo: doc. Theresa Plut (sopran), Christina Thaler (sopran), doc. Barbara Jernejčič – Fürst (mezzosopran), Dejan Maximilian Vrbančič (tenor) in Jaka Mihelač (bariton) pod dirigentskim vodstvom Egona Mihajloviča.

Gre za veliki koncert na že tradicionalnem božično – novoletnem koncertu, ki ga organizira Veleposlaništvo RS v Berlinu v Slovenski cerkvi v Berlinu.


V petek je nato na vrsti še skupni koncert v cerkvi Sv. Norberta.

Egon Mihajlovič

Egon Mihajlović se je rodil 1972 v Postojni. Zgodovinske inštrumente s tipkami (čembalo, orgle in zgodovinski klavir) in Staro Glasbo (dirigiranje) je študiral na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst v Frankfurtu na Maini, kjer je leta 1992 diplomiral. Leta 1996 je končal študij specializacije pod mentorstvom Bob van Asperen-a in Haralda Hoeren-a (čembalo), Jeana Ferrard-a in Luigi Ferdinando Tagliavini-a (orgle). Od leta 1990 nastopa kot solist čembalist in organist z številnimi solo-recitali na najpomembnejših festivalih in koncertnih prizoriščih Evrope in ZDA, kot je tudi dirigent in umetniški vodja opernega in sakralnega repertoarja baročne glasbene umetnosti z številnimi predstavami in koncerti na evropejskih opernih gledališčih in koncertnih prizoriščih. Kot Docent za čembalo, historične inštrumente s tipkami in Staro Glasbo je poučeval na visokošolskih ustanovah in Akademijah za glasbo v Würzburgu (1998-2000), Nürnbergu (2001), na Cetinju (2002-2003)  in v Pesaru (2006-2008). Od leta 2009 je Docent, 2014 izredni profesor za čembalo in od 2014 predstojnik Oddelka za Staro Glasbo Univerze v Ljubljani/Akademije za glasbo. Pod njegovim umetniškim vodstvom, so z Baročnim Orkestrom AG, Baročnim Zborom AG in solisti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani realizirani številni projetki znamenitega opernega in sakralnega glasbenega repertoarja baroka. Leta 2013 je sprejel zlato plaketo Univerze v Ljubljani na zaslužke na področju poustvarjalnosti Stare Glasbe.