mateja logar, janez poklukar Svet24.si

Najprej sledi nočno zapiranje lokalov? To so ...

zdravko pocivalsek bobo (3) Svet24.si

Minister Počivalšek je omenil "lockdown"

alenka bratusek bobo Svet24.si

Poslanci spregovorili o sanaciji bank in se ob tem...

le pen jansa tw Reporter.si

Janša se je srečal s »sovražnico EU« Marine ...

20200330-00997910 Necenzurirano

Matoz in Snežič skupaj po zemljišča na Obali

LINA IN ROMANA Njena.si

Razkrivamo, kakšen je odnos Line in Romane po ...

doncic re 1 Ekipa24.si

AKCIJA VEČERA! Dončić podal sebi, nato ...

Magazin

Slovenski pevci za berlinsko občinstvo

Deli na:
Slovenski pevci za berlinsko občinstvo

Foto: APZ Tone Tomšič

Nemški publiki v Berlinu se bosta predstavila Akademski pevski zbor Tone Tomšič in baročni orkester Akademije za glasbo, oba z Univerze v Ljubljani

Danes zvečer bodo pevci APZ Tone Tomšič v Slovenski cerkvi sv. Elizabethe v Berlinu nastopili z z dirigentko Jerico Gregorc Bukovec. Jutri, prav tako v Slovenski cerkvi, se obeta skupni koncert pevskega zbora in baročnega orkestra Akademije, na katerem bodo peli tudi solisti ljubljanske opere in profesorji Akademije za glasbo: doc. Theresa Plut (sopran), Christina Thaler (sopran), doc. Barbara Jernejčič – Fürst (mezzosopran), Dejan Maximilian Vrbančič (tenor) in Jaka Mihelač (bariton) pod dirigentskim vodstvom Egona Mihajloviča.

Gre za veliki koncert na že tradicionalnem božično – novoletnem koncertu, ki ga organizira Veleposlaništvo RS v Berlinu v Slovenski cerkvi v Berlinu.


V petek je nato na vrsti še skupni koncert v cerkvi Sv. Norberta.

Egon Mihajlovič

Egon Mihajlović se je rodil 1972 v Postojni. Zgodovinske inštrumente s tipkami (čembalo, orgle in zgodovinski klavir) in Staro Glasbo (dirigiranje) je študiral na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst v Frankfurtu na Maini, kjer je leta 1992 diplomiral. Leta 1996 je končal študij specializacije pod mentorstvom Bob van Asperen-a in Haralda Hoeren-a (čembalo), Jeana Ferrard-a in Luigi Ferdinando Tagliavini-a (orgle). Od leta 1990 nastopa kot solist čembalist in organist z številnimi solo-recitali na najpomembnejših festivalih in koncertnih prizoriščih Evrope in ZDA, kot je tudi dirigent in umetniški vodja opernega in sakralnega repertoarja baročne glasbene umetnosti z številnimi predstavami in koncerti na evropejskih opernih gledališčih in koncertnih prizoriščih. Kot Docent za čembalo, historične inštrumente s tipkami in Staro Glasbo je poučeval na visokošolskih ustanovah in Akademijah za glasbo v Würzburgu (1998-2000), Nürnbergu (2001), na Cetinju (2002-2003)  in v Pesaru (2006-2008). Od leta 2009 je Docent, 2014 izredni profesor za čembalo in od 2014 predstojnik Oddelka za Staro Glasbo Univerze v Ljubljani/Akademije za glasbo. Pod njegovim umetniškim vodstvom, so z Baročnim Orkestrom AG, Baročnim Zborom AG in solisti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani realizirani številni projetki znamenitega opernega in sakralnega glasbenega repertoarja baroka. Leta 2013 je sprejel zlato plaketo Univerze v Ljubljani na zaslužke na področju poustvarjalnosti Stare Glasbe.

Loading...