martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Slovenski odbojkarji sanjajo polfinale

Deli na:
Slovenski odbojkarji sanjajo polfinale

Foto: Martin Metelko

Na moškem evropskem odbojkarskem prvenstvu bodo danes odigrali prva četrtfinalna obračuna. V Apeldoornu se bosta merili Poljska in Nemčija, v Ljubljani pa se bosta še drugič v nekaj dneh srečali Slovenija in branilec naslova, Rusija. V prvi tekmi so bili Rusi prepričljivo boljši, toda v slovenskem taboru upajo, da bo tokrat drugače.

Zavedajo se, da bodo morali za uspeh pokazati vsaj tako igro kot v osmini finala proti Bolgariji, ob tem pa bodo morali biti tudi Rusi - ti so na prejšnjem evropskem prvenstvu Slovence ugnali dvakrat, nekoliko manj razpoloženi, kot so bili na prvi tekmi prejšnji teden, ko so Slovence spravljali ob živce z odličnimi servisi in blokom.

"Upam, da so se fantje na prvi tekmi kaj naučili," je pred tekmo dejal slovenski selektor Alberto Giuliani, ki meni, da je Rusija trenutno najboljša reprezentanca v Evropi, ki pa ni nepremagljiva. Tudi ona lahko ima slabši dan, še posebno na tekmi, ki bo drugačna, kot je bila v predtekmovalni skupini, tokrat popravnega izpita ne bo več, poraženec bo tekmovanje končal.

Čeprav v ruskem taboru trdijo, da ne čutijo pritiska, pa bodo prav gotovo oni tisti, ki lahko več izgubijo, od njih se vedno zahtevajo največji dosežki. Proti sebi bodo imeli tudi polno dvorano v Stožicah, ki je v osmini finala pokazala spremembo navijanja, prvič ni le spodbujala domače ekipe, ampak je izvajala tudi nekaj pritiska na gostujočo.

"Vemo, kaj moramo popraviti od prve tekme. Vemo, kaj moramo delati, da poskušamo presenetiti. Zdaj moramo le teorijo spremeniti v prakso. Storili bomo vse, kar je v naši moči," obljublja kapetan Tine Urnaut.

loading...
Loading...