Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski odbojkarji sanjajo polfinale

Deli na:
Slovenski odbojkarji sanjajo polfinale

Foto: Martin Metelko

Na moškem evropskem odbojkarskem prvenstvu bodo danes odigrali prva četrtfinalna obračuna. V Apeldoornu se bosta merili Poljska in Nemčija, v Ljubljani pa se bosta še drugič v nekaj dneh srečali Slovenija in branilec naslova, Rusija. V prvi tekmi so bili Rusi prepričljivo boljši, toda v slovenskem taboru upajo, da bo tokrat drugače.

Zavedajo se, da bodo morali za uspeh pokazati vsaj tako igro kot v osmini finala proti Bolgariji, ob tem pa bodo morali biti tudi Rusi - ti so na prejšnjem evropskem prvenstvu Slovence ugnali dvakrat, nekoliko manj razpoloženi, kot so bili na prvi tekmi prejšnji teden, ko so Slovence spravljali ob živce z odličnimi servisi in blokom.

"Upam, da so se fantje na prvi tekmi kaj naučili," je pred tekmo dejal slovenski selektor Alberto Giuliani, ki meni, da je Rusija trenutno najboljša reprezentanca v Evropi, ki pa ni nepremagljiva. Tudi ona lahko ima slabši dan, še posebno na tekmi, ki bo drugačna, kot je bila v predtekmovalni skupini, tokrat popravnega izpita ne bo več, poraženec bo tekmovanje končal.

Čeprav v ruskem taboru trdijo, da ne čutijo pritiska, pa bodo prav gotovo oni tisti, ki lahko več izgubijo, od njih se vedno zahtevajo največji dosežki. Proti sebi bodo imeli tudi polno dvorano v Stožicah, ki je v osmini finala pokazala spremembo navijanja, prvič ni le spodbujala domače ekipe, ampak je izvajala tudi nekaj pritiska na gostujočo.

"Vemo, kaj moramo popraviti od prve tekme. Vemo, kaj moramo delati, da poskušamo presenetiti. Zdaj moramo le teorijo spremeniti v prakso. Storili bomo vse, kar je v naši moči," obljublja kapetan Tine Urnaut.