Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Magazin

Slovenski odbojkarji po četrto zmago na domačem EP

Deli na:
Slovenski odbojkarji po četrto zmago na domačem EP

Slovenski odbojkarji gredo po zmago (fotografija je simbolična). - Foto: Bobo

Slovenske odbojkarje danes na domačem evropskem prvenstvu v Ljubljani čaka četrta tekma predtekmovanja. Na njej bodo lovili še četrto zmago, nasprotniki bodo ob 17.30 v Stožicah igralci Severne Makedonije, ki so sinoči dosegli prvo zmago na EP.

Slovenci imajo za zdaj na domačem tekmovanju stoodstotni izkupiček in tri zmage, iz tekme v tekmo pa tudi vse boljšo in glasnejšo podporo s tribun. Slovenci so SP začeli z zmago 3:0 proti Belorusiji, nadaljevali s 3:1 proti Finski in nato še s 3:0 proti Turčiji.

V nedeljskem obračunu s Turki so Slovenci pokazali tudi dobro psihično pripravljenost, saj so dobili prvi niz po petih zapravljenih zaključnih žogah, tretjega pa prav tako v tesni končnici.

V ponedeljek so imeli izbranci selektorja Alberta Giulianija prost dan, danes pa jih čaka predzadnji obračun v predtekmovalni skupini C. Prvič bodo igrali v popoldanskem terminu ob 17.30. Tekmeci so novinci na EP Makedonci, Slovenci so zanesljivo v vlogi favoritov, a v slovenskem taboru poudarjajo, da dvoboja ne bodo vzeli, kot da so zmagovalci že pred tekmo.Severna Makedonija je na EP do doslej izgubila s Finsko (1:3), Rusijo (0:3) in Turčijo (0:3), sinoči pa proti Belorusiji dosegla prvo zmago (3:1).

Vsi odbojkarji v slovenski ekipi poudarjajo, da so navijači postali pomemben člen na njihovih tekmah, zato jih v čim večjem številu v Stožice vabijo že danes. V sredo, ko se bodo pomerili s prvimi favoriti EP Rusi, bo bučna podpora tako ali tako zagotovljena, saj so že pred prvenstvom razprodali vstopnice za spodnji del tribun, karte pa so dva dni pred tekmo pošle tudi za zgornji rdeči ring.

"Navijači nam dajo dodatno energijo, ki jo vsak dan bolj potrebujemo, ker smo vse bolj utrujeni. Upamo, da jih bo še več, ko bo šlo EP proti koncu," je slovenske navijače k čim večji podpori pozval tudi Alen Pajenk.

loading...
Loading...