mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski odbojkarji danes proti nekdanjemu selektorju Gianiju za uvrstitev v Tokio

Deli na:
Slovenski odbojkarji danes proti nekdanjemu selektorju Gianiju za uvrstitev v Tokio

Andrea Giani s slovenskimi odbojkarji na EP 2015. - Foto: Arhiv Ekipe

Slovensko odbojkarsko reprezentanco danes v Berlinu čaka druga tekma turnirja olimpijskih kvalifikacij. Pomerili se bodo proti domači reprezentanci, ki jo vodi Andrea Giani, nekdanji slovenski selektor, s katerim so s srebrom na evropskem prvenstvu v Bolgariji Tine Urnaut in kolegi začeli slovensko odbojkarsko pravljico.

Nemci že nekaj časa poskušajo vse, da bi se uvrstili na olimpijske igre. Že četrtič gostijo kvalifikacije, doslej so bili vselej neuspešni. Eden od razlogov, zakaj so pred tremi leti speljali Slovencem Gianija, je bila tudi želja po olimpijskem nastopu. Zaradi dejstva, da Giani vodi tekmece, Slovenci, ki se zavedajo, da bodo morali za zmago igrati bolje kot proti Belgiji, niso posebej zaskrbljeni.

"Odkar nas je vodil Giani, se je marsikaj spremenilo, tako da menim, da to ne bo dosti vplivalo na rezultat. Mi vemo, kakšna je strategija Gianija, zahteva pritisk s servisi, zato bomo morali predvsem dobro sprejemati njihove začetne udarce," je pred tekmo z Nemci dejal slovenski bloker Jan Kozamernik.


Podobno razmišlja tudi kapetan Urnaut, ki zanika trditve nekaterih, da je bilo za poraz v finalu evropskega prvenstva odločilno dejstvo, da je Srbijo vodil Slobodan Kovač, prav tako nekdanji slovenski selektor. "Menim, da so bili za poraz v Parizu krivi drugi razlogi, ne pa Kovač. Da je nasproti nekdanji selektor, najbrž je majhna prednost za tekmeca, a ne odločilna," meni Korošec.

Zadnjič sta se ekipi merili v finalu evropske lige julija 2016, ko je Slovence še vodil Giani, Slovenci so bili takrat prepričljivo boljši. A domači v Frankfurtu niso igrali z najmočnejšo postavo, manjkala sta prva zvezdnika ekipe György Grozer in Denys Kaliberda, ki sta tudi v Berlinu glavna nosilca igre.

Nemci so v ponedeljek za drugo zmago na turnirju premagali Belgijo s 3:0.