stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski nogometaši optimistični pred tekmo s Švico

Deli na:
Slovenski nogometaši optimistični pred tekmo s Švico

Foto: Bobo

Slovenska izbrana vrsta se je v ponedeljek zbrala na Brdu pri Kranju, kjer pričakuje prvo izmed dveh zelo pomembnih kvalifikacijskih tekem za nastop na nogometnem Euru 2016. Slovenijo najprej v soboto čaka gostovanje v Baslu, nekaj dni zatem pa še domača tekma v mariborskem Ljudskem vrtu z Estonci.

Kot so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije, je na zboru na Brdu pri Kranju prevladovalo odlično vzdušje, ki je ob reprezentančnih zborih postalo že stalnica. Selektor Srečko Katanec je v reprezentančnem hotelu pričakal svoje izbrance, med njimi je bil prvi Valter Birsa, ki je pred prihodom v reprezentančno bazo za Chievo proti Laziu dosegel zadetek in dve podaji, ter bil tako najboljši mož svoje ekipe ob zmagi 4:0.

Reprezentanti so izrazili prepričanje, da Slovenija lahko že v Baslu vknjiži pomembne točke, ki bi Slovenijo približale drugemu mestu in neposredni uvrstitvi na zaključno tekmovanje v Franciji. "Vemo, da se približuje ključni del kvalifikacij, ampak do tekme v Baslu bodo naše misli usmerjene le proti Švicarjem," je na Brdu povedal prvi strelec reprezentance, Milivoje Novaković, ki je na zbor prišel s poškodovanim prstom na levi roki, kar pa na njegove igre in počutje na igrišču ne vpliva.

Branko Ilić je na zbor prišel po klubskem uspehu in uvrstitvi v ligo prvakov s svojo Astano, ki je med drugim izločila tudi slovenske državne prvake Maribor. Slovenski branilec, ki se dobro počuti v sredini ali na boku, se je osredotočil predvsem na prihajajočo tekmo s Švicarji. "Negativen rezultat v Švici ne bi bil dobrodošel, saj smo v dosedanjem delu kvalifikacij oddali že preveč točk. Tudi proti Angliji bi v preteklosti lahko vzeli kakšno, zato nam zdaj ne bo lahko. Najprej se moramo dobro pripraviti, potem pa iti skoncentrirano in odgovorno v tekmo s Švicarji," je povedal eden izmed treh reprezentantov, ki bodo letos nastopali v ligi Prvakov.

Katančevi izbranci so že prvi dan opravili prvi regeneracijski trening v Lescah, kjer bodo poleg Stožic trenirali do tekme v Švici. Katanec je prvi današnji dopoldanski trening že prestavil na sredo, kar pomeni, da bo Slovenija v torek opravila le popoldanski trening v Stožicah. V sredo bosta še dva, v četrtek popoldanski v Lescah, v petek pa že uradni na stadionu v Baslu.