Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski nogomet bo dobil novega šefa: Mijatovića ali Nemca?

Deli na:
Slovenski nogomet bo dobil novega šefa: Mijatovića ali Nemca?

Foto: Bobo

Nogometna zveza Slovenije bo danes na Brdu pri Kranju dobila novega predsednika.

predsednika. Za naslednika Aleksandra Čeferina, zdaj predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa), se bosta na skupščini, ki se začne ob 17. uri, potegovala Radenko Mijatović in Matjaž Nemec.

Mijatovića, ki po oktobrskem uradnem odstopu Čeferina kot podpredsednik NZS opravlja vlogo v. d. predsednika krovne zveze, so za predsednika predlagale Medobčinska nogometna zveza (MNZ) Gorenjske Kranj, MNZ Lendava, MNZ Ljubljana, MNZ Ptuj in Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, Nemca, poslanca Socialnih demokratov in podpredsednika državnega zbora, pa je predlagala MNZ Nova Gorica.

Dvainpetdesetletni Mijatović, nekdaj igralec in sodnik, v zadnjih letih pa podpredsednik NZS in delegat na mednarodnih tekmah, se v svojem programu zavzema za krepitev blagovne znamke Prve lige Telekom Slovenije, želi si tudi dvigniti pomen nogometa v družbi. Šestintridesetletni Nemec, ki je nogomet igral še v mladinski konkurenci, se prav tako zavzema za klubski nogomet, izpostavil je tudi ženski nogomet in nogomet mladih.

NZS bo tako dobila četrtega predsednika. Pred Čeferinom sta zvezo vodila Rudi Zavrl in Ivan Simič. Na volilni skupščini bo sicer imelo pravico glasovanja 30 delegatov. Ti bodo izbirali tudi štiri podpredsednike. Kandidati so Bojan Prašnikar, Franc Kopatin, Milan Jarc, Stanko Glažar, Danilo Kacijan in Franci Zavrl. Glažar, Jarc in Zavrl so podpredsedniki že v zdajšnjem obdobju.