tularemija Svet24.si

Na Gorenjskem devet okužb s tularemijo ali ...

alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

evro grims fb Reporter.si

To sta Grimsova asistenta v Bruslju: mladenič iz ...

messi gleženj 1 Ekipa24.si

Pogled na Messijev gleženj je šokiral vse, zdaj ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

Magazin

Slovenski košarkarji proti Latvijcem za četrtfinale

Deli na:
Slovenski košarkarji proti Latvijcem za četrtfinale

Foto: Eurobasket2015.org

Slovensko košarkarsko reprezentanco danes ob 12. uri v Lillu v Franciji čaka dvoboj osmine finala 39. evropskega prvenstva. Njen tekmec bo izbrana vrsta Latvije. Popravnega izpita tokrat ni; poraženec gre domov, zmagovalec med osem najboljših.

Slovenija in Latvija bosta kot prvi od šestnajstih reprezentanc stopili na nogometni stadion Pierre Mauroy, ki se je za potrebe eurobasketa spremenil v največjo košarkarsko dvorano v Evropi. V njej bo prostora za 27.000 gledalcev, niti Slovenija niti Latvija pa za razliko od predtekmovanja ne bosta imeli podpore s tribun. Latvija je namreč prvi del igrala v domači Rigi, Slovenija pa v prav tako "domačem" Zagrebu.

Slovenija in Latvija sta se nazadnje srečali letos poleti na prijateljskem turnirju v Rigi. Čeprav je pri Latviji manjkalo kar nekaj nosilcev igre, je zmagala za šest točk.

"Teh dveh tekem ni mogoče primerjati, saj tudi mi nismo bili v popolni postavi. Je pa res, da je Latvija zelo neugodna ekipa in to je že dokazala. A po drugi strani smo tudi mi dvignili raven svoje igre. Če bomo dovolj agresivni, se nimamo česa bati," pravi Jaka Klobučar.

Glede na to, da je tekma že opoldne, so slovenski košarkarji na stadionu opravili vsega en trening, in še to zgolj 45-minutnega. "Fantom sem že večkrat dejal, da se tekme ne dobivajo v fitnesu ali na sestankih. Pravi moraš biti na parketu in verjamem, da se bodo zbrali za to odločilno tekmo," pravi selektor Jure Zdovc.

Danes bodo sledile še tri tekme osmine finala, Grčija - Belgija, Španija - Poljska in Francija - Turčija, v nedeljo pa še preostale štiri: Hrvaška - Češka, Srbija - Finska, Izrael - Italija in Litva - Gruzija.