Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Magazin

Slovenski atlet v življenjski formi: Kristjan Čeh v Avstriji premagal tudi bronastega z lanskega SP

Deli na:
Slovenski atlet v življenjski formi: Kristjan Čeh v Avstriji premagal tudi bronastega z lanskega SP

Kristjan Čeh - Foto: Martin Metelko

Ptujčan Kristjan Čeh, lanski evropski prvak do 23 let, je včeraj na atletskem mitingu v St. Pöltnu v Avstriji v metu diska zmagal z novim izjemnim dosežkom 67,19 m ter ugnal domačina Lukasa Weisshaidingerja (64,27 m). Avstrijec, ki je bil drugi, je bil lani na svetovnem prvenstvu v Dohi bronast, leto prej pa tretji tudi na evropskem prvenstvu v Berlinu.

"Nastop je bil zelo dober. Bil je zelo močan veter s strani, a so mi kljub temu uspeli dobri meti in sem zelo zadovoljen. Že v prvi seriji sem povedel z veliko prednostjo in to mi je dalo še dodatno spodbudo. Dober občutek je, ker sem prvič premagal takega zvezdnika. Na 65 m sem bil konstanten, nato pa sem presegel še 67 m, res sem vesel." je povedal Čeh.

Po seriji izjemnih dosežkov na domačih tleh je Čeh prvi letošnji miting na tujem v poletni sezoni začel z 65,67 m in za skoraj pet metrov in pol ugnal Weisshaidingerja (60,18 m). Slednji se je v drugi seriji slovenskemu rekorderju (65,05 m) zelo približal, saj je vrgel 64,27 m.

Enaindvajsetletni Čeh je v tretji seriji ostal brez izida, Weisshaidinger pa je z 63,45 m ostal drugi. Drugo polovico tekme je slovenski rekorder začel z izboljšano daljavo dneva, namerili so mu 65,68 m, in prednost pred Avstrijcem, ki je prestopil, še nekoliko povečal.


Weisshaidinger tudi v peti seriji ni imel veljavnega dosežka, Čeh pa je bil še boljši kot v prejšnjem poskusu s 67,19 m. Slovenski rekorder je zaključil tekmo z 65,09 m in potrdil lepo zmago; avstrijski tekmec pa je tretjič v nizu prestopil.

Čeh je s tem nadaljeval izjemne predstave v poletni sezoni; v Mariboru je 23. junija na prejšnji tekmi zmogel 68,75 m, kar je bil nov državni rekord in je še vedno tretji najboljši izid na svetu v tej sezoni. Pred njim sta le aktualni svetovni prvak Daniel Stahl iz Švedske (70,25 m) in Jamajčan Fedrick Dacres (69,67 m), svetovni podprvak.

Čeh se bo z Weisshaidingerjem naslednjič pomeril 2. julija v Železnem (Eisenstadt) na Gradiščanskem. "Tam bo nastopil tudi Romun Alin Alexandru Firfirica, četrti na lanskem SP, in to bo gotovo spet lepa tekma. Potem pa bom tekmoval konec naslednjega tedna na atletskem pokalu Slovenije v Ljubljani in upam na novi lepo predstavo," je napovedal Čeh.

V sprintu sta v St. Pöltnu nastopila dva slovenska predstavnika. Tilen Ovniček in novomeške Krke je na 100 m (veter +1,3 m/s) zmagal z osebnim rekordom 10,62 sekunde, slednje je uspelo tudi njegovemu klubskemu kolegu Ahacu Morettiju, ki je bil tretji (10,76).

Loading...