bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

Adam Delius Ekipa24.si

Oglasil se je Delius! Tu je novi trener in njegova...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenija predzadnja v prvem evrovizijskem polfinalu

Deli na:
Slovenija predzadnja v prvem evrovizijskem polfinalu

Foto: Profimedia

Ukrajinska nacionalna televizija UA:PBC, ki bo maja v Kijevu gostila 62. tekmovanje za pesem Evrovizije, je razkrila vrstni red nastopajočih držav v polfinalih.

Slovenija bo nastopila v prvem večeru 9. maja kot predzadnja po vrsti.

V prvem predizboru 9. maja se bo predstavilo 18, v drugem 11. maja pa 19 držav. Za finale 13. maja pa imajo nastop že zagotovljen Ukrajina kot gostiteljica šova ter Nemčija, Španija, Italija, Francija in Velika Britanija kot države, ki največ prispevajo v blagajno Evropske radiodifuzne zveze (EBU), preko katere poteka neposredni prenos prireditve po Evropi.

Slovenski predstavnik Omar Naber si bo vstopnico za finale z balado On My Way, za katero je pravkar posnel videospot v evrovizijski različici, skušal zagotoviti kot 17. po vrsti v prvem predizboru, piše na spletni strani Evrovizije.

Skupaj se bo na letošnjem tekmovanju, ki ga je Ukrajini lani pripela Džamala s pesmijo 1944 na temo deportacije krimskih Tatarov v času Stalinove vladavine, predstavilo 43 držav. Na seznamu nastopajočih je navedena tudi Rusija z izbrano predstavnico Julijo Samoilovo, čeprav ji je Ukrajina nedavno prepovedala sodelovanje zaradi pevkinega nastopa na poletnem koncertu leta 2015 na območju Krima, ki ga je Ukrajini zasegla Rusija.

EBU je sicer ruskemu televizijskemu kanalu ponudila, da njihova predstavnica nastopi v živo prek satelitske povezave, enako v primeru uvrstitve v finale, Rusija pa je ponudbo zavrnila. Odločitev Ukrajine, da pevki za tri leta prepove vstop v državo, je Kremelj razumel kot absolutno nepravično in Ukrajino obtožil, da tekmovanje zlorablja v politične namene.