kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenija po dveh tekmah še brez zmage, v Stožicah le remi s Severno Makedonijo

Deli na:
Slovenija po dveh tekmah še brez zmage, v Stožicah le remi s Severno Makedonijo

Slovenija in Severna Makedonija sta se razšli z 1:1. - Foto: Martin Metelko

Slovenska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 v Stožicah igrala 1:1 (1:0) proti Severni Makedoniji. Za Slovenijo je zadel Miha Zajc v 34. minuti, za goste pa Enis Bardi v 47.

* Stožice, gledalcev 9872, sodniki: Fernandez, Rodriguez in Sobrino (vsi Španija).
* Strelca: 1:0 Zajc (34.), 1:1 Bardi (47.).
* Slovenija: Oblak, Jokić, Mevlja, Al. Struna, Stojanović, Kurtić, Krhin, Zajc (od 90. Zahović), Verbič (od 83. Črnigoj), Iličić, Šporar (od 71. Berić).
* Severna Makedonija: Dimitrijevski, Alioski (od 90. Ristevski), Musliu, D. Velkoski, Bejtulai, Elmas, Nikolov, Bardi, Ristovski, Nestorovski (od 88. Markoski), Pandev (od 76. Trajkovski).
* Rumeni kartoni: Iličić, Jokić; Bejtulai, Pandev, Musliu, Nikolov.
* Rdeči karton: /.

Slovenija je ob novi borbeni predstavi tudi pred očmi treh predsednikov Uefe, države in vlade Aleksandra Čeferina, Boruta Pahorja in Marjana Šarca prišla do novega neodločenega izida. Potem ko je 1:1 igrala že v četrtek v Izraelu, je tokrat kljub znova všečni predstavi vzela le točko, predvsem po zaslugi individualnih napak.

Tako Slovenci po letu in pol (izvzemši prijateljske tekme) še vedno čakajo zmago in prvo domačo po septembru 2017. Naslednji preizkušnji v kvalifikacijah slovensko vrsto čakata 7. in 10. junija, najprej bo gostovala v Avstriji, nato pa še v Latviji.

Kek je tekmo začel z identično postavo kot proti Izraelu. Ekipa je začela agresivno, predvsem v prvih 20 minutah je bilo kar vroče, pa čeprav pravih priložnosti - z izjemo osme minute, ko se je po dolgi podaji Jasmina Kurtića pred vrati znašel Andraž Šporar, - ni bilo.


Bolj vroče je bilo zaradi številnih provokacij in ostre igre tekmeca, kar je španski sodnik Xavier Fernandez skušal umiriti z rumenimi kartoni. Oboji so sicer nekajkrat prišli do enega ali drugega kazenskega prostora, pravih strelov pa ni bilo.

V 34. minuti pa izbruh veselja med slovenski navijači. Z leve strani je na drugo vratnico podal Šporar, z glavo pa je nato žogo v mrežo zabil Miha Zajc. To je bil njegov četrti gol za izbrano vrsto, vezist Fenerbahceja je bil strelsko še najbolj razpoložen v zadnjem času v slovenski vrsti, dva gola je dal že jeseni v ligi narodov.

Na drugi strani je v 37. minuti v kazenskem prostoru do strela prišel Goran Pandev, a žogo poslal čez gol. V 41. minuti je Zajc znova poskušal, a takrat ustrelil prešibko proti makedonskim vratom, tako da je Stole Dimitrijevski žogo ujel.

V 45. minuti je lepo priložnost za Severne Makedonce zapravil Enis Bardi, ko je žogo iz kazenskega prostora poslal čez gol.

Toda gosti so izenačili že v 47. minuti, ko je žogo ob Egzijanu Alioskem neodgovorno izgubil Petar Stojanović, makedonski reprezentant je nato podal z leve strani v sredino, tam pa je brez težav zadel Bardi.

V 55. minuti so zel lep protinapad izpeljali Slovenci, Šporar je znova podal z desne v sredino, Zajc je sprožil z glavo, eden Makedoncev pa je preprečil novo vodstvo Slovenije. V naslednjih trenutkih sta imeli obe ekipi po en nenevaren strel, a iz ugodnih položajev.

V 77. minuti je po levi strani prodrl up makedonskega nogometa Eljif Elmas, a je Jan Oblak pokril kot in žogo ujel. Pet minut pozneje lepe podaje z leve strani pred vrati ni unovčil Robert Berić in čeprav so si Slovenci tudi ob koncu želeli gol in pritiskali, pa do spremembe izida ni prišlo.